Deinze is winnaar van de derde editie van de Europese gemeente van Oost-Vlaanderen van 2011-2012

De stad Deinze is na Eeklo en Herzele winnaar geworden van de derde editie van de wedstrijd: Europese gemeente van Oost-Vlaanderen. De prijsuitreiking door gedeputeerde Marc De Buck zal plaats vinden in de schepenzaal van het stadhuis in Deinze op vrijdag 6 januari omstreeks 11u.

Het Oost-Vlaams provinciebestuur organiseert deze wedstrijd in het kader van de werking van het Informatiepunt Europa Direct. Opzet is dat de kandidaat-gemeenten een ‘Europees’ dossier indienen over acties die zij ondernemen om zich op de Europese kaart te zetten en welke acties zij plannen voor de toekomst.

Alhoewel bij deze editie slechts één kandidatuur werd ingediend, beoordeelde de jury de kwaliteit van het door de stad Deinze ingezonden dossier zeer positief en gaf het hoge scores zowel voor originaliteit, inhoud en algemeen Europees gehalte.

Aan deze titel is een geldprijs verbonden van 5 000 euro. Het prijzengeld moet besteed worden aan een project waar een duidelijke link met Europa aanwezig is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...