Sp.a Deinze pleit voor kangoeroewoningen in Karel Picquélaan

Recentelijk werd sp.a Deinze geconfronteerd met de vraag of er in Deinze kangoeroewoningen beschikbaar waren. De term ‘kangoeroewonen’ staat voor een formule waarbij een oudere persoon of een ouder koppel de gelijkvloerse verdieping van een woning betrekt en een jong gezin of een jongere persoon de andere verdieping(en). Een veelgebruikt synoniem van kangoeroewonen is zorgwonen.

Johan Dhondt, OCMW-raadslid: “Voor beide generaties brengt dit voordelen met zich mee. Het jongere gezin kan doorgaans goedkoper wonen, terwijl het in geval van noodsituaties aan de oudere hulp kan verlenen. Naarmate de dienstverlening van het gezin aan de oudere bewoner groter wordt, kan bijvoorbeeld de huurprijs worden bijgestuurd. Deze dynamiek wordt vastgelegd in een contract waarin de wederzijdse hulp en de financiële consequenties omschreven worden”. Het kangoeroewonen biedt eveneens de kans aan verschillende generaties binnen één familie om samen te blijven wonen en toch elk een eigen gezinsleven te leiden.

Kangoeroewoningen kunnen ofwel privébezit zijn ofwel deel uitmaken van een sociaal woonproject. Over afzienbare tijd zal het OCMW Deinze samen met de partners Volkshaard en Durabrik in de Karel Picquélaan een project realiseren van 172 sociale huurflats. sp.a Deinze dient dan ook een bijkomende agendapunt in voor de OCMW-raad van 7 februari. “Naar aanleiding van de concretisering van het woonproject in de Karel Picquélaan, wil sp.a Deinze dat er op zijn minst onderzocht wordt of er door de onderscheiden partners in het project een of meerdere kangoeroewoningen kunnen worden gecreëerd”, aldus Dhondt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...