Deinzenaar Lard Vanobbergen in de prijzen

De Confederatie Bouw heeft tijdens de Belgian Building Awards haar Innovation Award uitgereikt aan Van de Walle Bouwgroep en De Jaeger uit Aalter voor hun microwarmte-krachtkoppeling met warmteopslag in paraffine. Deze installatie werd toegepast in het 4-sterren + hotel, Grand Hotel Reylof, in Gent.
Warmte-krachtkoppeling is niet nieuw. Recent is ook micro-warmte-krachtkoppeling aan een opmars begonnen: compactere installaties die minder ruimte nodig hebben voor de warmteopslag. Doorgaans wordt de warmte opgeslagen in water. Maar Van de Walle Bouwgroep heeft samen met De Jaeger een ingenieuze techniek op punt gezet die voor de opslag geen water maar paraffine gebruikt.
Hét voorbeeld van zo’n installatie valt te bewonderen in het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent. In de kelders van dit gerenoveerde achttiende-eeuwse gebouw was geen plaats voor een klassieke warmte-krachtkoppeling dus moest Van de Walle samen met installateur De Jaeger en ontwerper Watts-On uit Deinze op zoek naar een betere oplossing.
Dit is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven in de bouwsector samen op een innovatieve manier zoeken naar de meest duurzame en doeltreffende oplossing! Deinzenaar Lard Vanobbergen is niet aan zijn proefstuk in deze materie, maar deze award is een mooie bekroning voor een ondernemer die gelooft in innovatie en duurzame energietechniek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...