Spookdorpen in de Pyreneeën

In Aragón, in de Spaanse Pyreneeën leveren zowel de overheid als lokale bewegingen en verenigingen een strijd tegen ontvolking van het platteland en van de bergdorpjes. ALPY vzw communiceert met deze instanties en probeert met kleine initiatieven iets op grote schaal te bereiken. De expositie “Spookdorpen in de Pyreneeën” is een eerste artistiek resultaat van jarenlang onderzoek en samenwerking. Deze tentoonstelling wordt opgebouwd uit respect voor mensen die hun huis en dorpsgemeenschap verloren, uit verzet tegen onrecht en uit de wil en de kracht te werken aan leefbare en duurzame Pyreneeën.

Wanneer: Vanaf vrijdag 30 maart t.e.m. zondag 22 april
Waar: Huis De Leeuw – Machelendorp 7 – 9870 Machelen

Huis de Leeuw bevat 3 ruimtes op de benedenverdieping en twee ruimtes op de bovenverdieping. Op de benedenverdieping vind je de historische fotografie van Lucien Briet die Alto Aragón anno 1907 in beeld bracht, naast de fotografie van José Luis Acín die een vergelijkende studie maakte en fotografeerde op exact dezelfde locaties als Lucien Briet, maar dan 100 jaar later. Daarnaast vind je er tekstuele informatie over de ontvolkingsproblematiek, poëzie, artistieke fotografie, geografische kaarten, luchtfoto’s, reliefkaarten en filmmateriaal, alsook een leeshoek over de Alpen en Pyreneeën. Op de bovenverdieping vind je opnieuw artistieke fotografie, alsook een aantal werken uit de tentoonstelling “río susía”.

Om van deze tentoonstelling een interactieve gebeurtenis te maken worden onderstaande randactiviteiten voorzien. Deze activiteiten zijn enkel toegankelijk na inschrijving bij [email protected].

Vrijdag 30 maart van 14 uur tot 15 uur: openingsreceptie
Vrijdag 30 maart van 19 uur 30 tot 22 uur: wijndegustatie
Zondag 1 april van 15 uur tot 16 uur: poëzievoordracht
Vrijdag 13 april van 19 uur 30 tot 22 uur: filmavond
Zondag 15 april van 15 uur tot 16 uur: lezing

Prijs: Gratis toegang tijdens de openingsuren

Geleide groepsbezoeken zijn mogelijk op onderstaande data en na afspraak via [email protected]: op paasmaandag 9 april tussen 14 uur en 18 uur en op vrijdag 6 april en vrijdag 20 april tussen 18 uur en 20 uur. Prijs: 30€ per groep (tot 15 personen).

Meer info hier: http://alpyvzw.wordpress.com/home/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...