Waalse studenten op zoek naar gastgezin

Uitwisselingsorganisatie WEP ontvangt elk jaar een honderdtal buitenlandse jongeren die voor 3 tot 12 maanden in ons land verblijven om er te studeren en onze taal te leren. De studenten zijn tussen 15 en 19 jaar oud. Onze organisatie stuurt ook elk jaar meer dan 2000 Belgische jongeren op uitwisseling naar Australië, Argentinië, Brazilië, Ecuador, Japan, Venezuela,… maar ook naar Vlaanderen.

Jonge Walen krijgen eveneens de kans om naar Vlaanderen te komen om er voor een schoolsemester naar de lokale humaniora te gaan en te leven in een gastgezin. Eind augustus steken 11 Franstalige landgenoten de taalgrens over om een semester les te volgen in een Vlaamse school. «Maar al te vaak hoort men dat Franstalige jongeren het Nederlands niet machtig zijn of erger nog, het niet willen leren. Dit klopt echter niet met de realiteit. Deze jongeren kijken ernaar uit om de taal en de cultuur aan onze kant van de taalgrens te ontdekken.»

WEP is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen die vanaf eind augustus hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse/Brusselse jongere voor een schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin in al haar gewoonten en gebruiken. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren.

Voor meer inlichtingen: WEP-Windrose vzw • Jetselaan 26 – B-1081 BRUSSEL
Tel. 02/534 53 36 • Fax. 02/534 50 70 • Email : [email protected]www.wep.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...