Expositie Koen Vanmechelen met als titel King’s Crown – C.C.P. in Museum van Deinze en de Leiestreek

Koen Vanmechelen – King’s Crown – C.C.P, 5 mei tot 19 augustus 2012


King’s Crown – C.C.P.© Koen Vanmechelen, Courtesy De Backer Gallery

Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de Canteclaerstoet loopt in het museum een expositie met werk van Koen Vanmechelen met als titel King’s Crown – C.C.P. De internationaal gerenommeerde, hedendaagse kunstenaar Koen Vanmechelen bouwde zijn oeuvre uit rond het thema van de kip en is dus de uitgelezen persoon om in het kader van de Canteclaerstoet in Deinze zijn werk te tonen.

Al meer dan 10 jaar werkt Koen Vanmechelen aan het gigantische “The Cosmopolitan Chicken Project”. Nationale en regionale kippenrassen kruist hij tot multiculturele bastaards, een plan dat uiteindelijk de ‘ultieme kip’ moet voortbrengen. K. Vanmechelen snijdt hiermee vele actuele maatschappelijke thema’s aan: niet alleen de meest voor de hand liggende zoals genetische manipulatie en klonen, maar ook globalisatie, identiteit en multiculturaliteit. Met zijn werk balanceert Vanmechelen op de grens tussen kunst en wetenschap; ook het eredoctoraat dat hij in 2010 aan de Universiteit van Hasselt ontving, getuigt hiervan. De tentoonstelling brengt een unieke mix van schilderijen, tekeningen, video’s en installaties met de kip als centrale onderwerp.

Op woensdagnamiddag 23 mei wordt er een creatief kinderatelier georganiseerd van 14u tot 16u waarbij kinderen (6-12 jaar) zich laten inspireren door de kip in de kunst. Inschrijven is verplicht en kan via [email protected] of telefonisch (09 381 96 70).

Praktisch: Museum van Deinze en de Leiestreek, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, Tel: 09/381.96.70 – Fax: 09/381.96.79
Website: www.museumdeinze.be  – e-mail: [email protected]

Openingsuren:  weekdagen van 14.00 u tot 17.30 u, zaterdagen en zondagen van 10 tot 12 u en van 14 tot 17 u, maandag gesloten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...