Digitale week in de stedelijke bibliotheek

van zaterdag 21 april tot vrijdag 27 april.

Ook in Deinze is er een digitale week. Er staan heel wat digitale activiteiten op het programma. Maandag 23, dinsdag 24, donderdag 26 en vrijdag 27 april kan iedereen die in de loop van 2011 een internetintroductie volgde, zijn of haar verworven kennis toetsen aan de hand van een twintigtal oefeningen. Een ideale manier om alles eens op te frissen.

Op dinsdagavond zijn er twee sessies (van 18 tot 19 uur, en van 19 tot 20 uur) waar bibliotheekmedewerkers de leners kennis laten maken met de nieuwe media. Facebook, skypen, twitteren komen aan bod, maar ook is er een demo met een iPad en een eReader.

Op donderdagavond is Claude Gekiere, voorzitter van “Familiekunde Vlaanderen, regio Deinze” te gast. Er zijn hier ook twee sessies (van 18 tot 19 uur, en van 19 tot 20 uur) over de ongekende mogelijkheden die internet biedt bij het samenstellen van uw stamboom “Internet en uw stamboom, altijd gerust?”.

Daarnaast tonen twee bibliotheekmedewerkster op donderdagavond (van 18 tot 19 uur, en van 19 tot 20 uur) aan geïnteresseerden hoe je op een toegankelijke manier informatie over reizen kan vinden.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, inschrijven vooraf is wel verplicht. Er wordt immers gewerkt in kleine groepjes (vaak 8 deelnemers per sessie).
Inschrijven : 09/381.95.60 (tijdens de openingsuren van de bibliotheek) of [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...