Freija Dhondt lijsttrekker provincieraad

Voorzitter sp.a Deinze, Freija Dhondt, is voor de komende provincieraadsverkiezingen lijsttrekker voor sp.a in het district Deinze.

sp.a geeft daarmee een krachtig signaal. De sociaaldemocratische partij zet volop in op jonge mensen met frisse ideeën. Met deze dynamiek hoopt sp.a in de volgende legislatuur het verschil te maken voor de burger.
Hoewel relatief onbekend, heeft de provincieraad enkele belangrijke functies die iedereen aangaan. Het is het “provinciale parlement”. Naast vele andere verantwoordelijkheden, beslissen de provincieraadsleden over o.a. milieu en ruimtelijke ordening, toerisme en economie en werk. De besluiten van de provincieraad hebben bovendien effect op het gemeentelijke niveau. En goede afvaardiging is dus noodzakelijk voor goed bestuur.
De jonge en veelbelovende Deinse politica Freija Dhondt is nog net geen vierentwintig, maar ze heeft toch al een pak beleidservaring. Want naast haar job als sociaal inspecteur bij de Rijksdienst voor Kinderbijslag is ze voorzitter van sp.a Deinze en zetelt ze o.a. in de gemeente- en politieraad. Daarnaast werkt ze actief mee in tal van verenigingen, is ze graag onder de mensen en staat ze altijd open voor een goed gesprek. 2012 belooft alvast een druk jaar te worden voor haar, want naast de lijst voor de provincieraad, trekt ze ook de lijst voor de Deinse gemeenteraad.
Toen we informeerden naar wat ze wilt verwezenlijken in de provincieraad, noemde Freija Dhondt de drie speerpunten van haar provinciaal beleid:
“Ik wil eerst en vooral inzetten op onderwijs. Ik wil hier niet op besparen. Iedereen, niet alleen de elite, moet kunnen genieten van een kwalitatieve en betaalbare opleiding die alle kansen biedt op succes in het latere leven. Dit is de beste garantie voor de leefbaarheid van onze samenleving op de lange termijn.”
“Ten tweede vind ik dat iedereen de kans moet hebben om comfortabel te wonen. Want door de stijgende prijzen vallen meer en meer mensen uit de boot. Investeringen in sociale huisvesting dringen zich op. Jonge gezinnen en zwakkere groepen moeten een aangename woning van goede kwaliteit kunnen betrekken tegen voordelige voorwaarden. Wonen is een recht en geen privilege!”
“Ten derde is een geïntegreerd jeugd- en cultuurbeleid één van mijn stokpaardjes. Jeugdwerk, -cultuur, -diensten op elkaar afstemmen is dé uitdaging. De jeugd is mondiger en sneller volwassen dan vroeger. Ze willen betrokken zijn en nemen enkel genoegen met een evenwaardige behandeling. Het vormen van de leiders van morgen is een uitdaging die we niet uit de weg mogen gaan. Een visie ontwikkelen en in de praktijk brengen is geen overbodige luxe.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...