Op 24 april 2012 huldigde de Stad Deinze de winnaars van diverse culturele prijzen 2006 – 2012

Tijdens de voorbije legislatuur 2006-2012 hebben verschillende Deinzenaars een uitzonderlijke culturele prestatie geleverd door het winnen van diverse culturele prijzen. Het college van burgemeester en schepenen van de stad Deinze huldigde deze winnaars op dinsdag 24 april om 19 u. in de raadszaal van het stadhuis te Deinze. Samen met familie en vrienden werden ze uitgenodigd op een korte plechtigheid.

Het college van burgemeester en schepenen sprak zijn waardering uit voor de culturele prestaties van deze Deinzenaars en feliciteerde hen voor hun bijdrage aan de culturele uitstraling van de stad. Als geschenk ontvingen de winnaars een cadeaucheque, geldig bij alle Deinse handels- en horecazaken.

Genodigden – Naam Prijs

 • Soraya Wancour – Kunstbende voor mode (2009)
 • Martin Carrette – diverse poëzieprijzen (2006-2012)
 • Luc C. Martens – diverse poëzieprijzen (2011-2012)
 • Titus Simoens – fotowedstrijd De Standaard (2010) en Nikon YPPA (2012)  diverse filmprijzen met Miles Away (2011)
 • Bram Mervillie – diverse filmprijzen met Miles Away (2011)
 • Daniel Dumitrescu – diverse filmprijzen met Miles Away (2011)
 • Kathleen Huys – Laureate Canvascollectie (2008)
 • Raoul De Keyser – Prijs Algemeen culturele verdienste Vlaanderen (2007)
 • Koen De Jans – Prijs Smaakcultuur Vlaanderen (2007)
 • Gust Bilcke – Publieksprijs filmwedstrijd waaris.eu voor Europa (2010)
 • Jen Steelant – Journalistieke wedstrijd Belgodyssee (2010)
 • Toneelgroep Vooruit – Trofee Toneelgemeente (2009)
 • Lana Lauwers – Muziekwedstrijd ‘My name is…’ (2010)

Soraya Wancour
Winnares Kunstbende X, categorie mode
Kunstbende is een wedstrijd in kunst voor iedereen van 13 tot 19 jaar, georganiseerd door Kunstencentrum Villanella, met als categorieën performance, film, beeldende kunst, foto, tekst, muziek, dans, mode en DJ. Soraya Wancour won in 2005 de categorie Mode. Zij timmert verder aan de weg in de wereld van de mode.

Martin Carrette
Winnaar diverse poëzieprijzen
Martin Carrette won poëzieprijzen waaronder de poëzieprijs Stad Izegem in 2006, de Literaire Prijs Stad Harelbeke in 2007, de poëzieprijs Stichting Een-en-ander Den Haag in 2008, de poëzieprijs van de Culturele Centrale Boontje in 2009, de Guido-Wulmspoëzieprijs van de stad Sint-Truiden in 2010, de poëziewedstrijd 75 jaar KVLS Hasselt in 2011, de poëzieprijs van de gemeente Zedelgem in 2011 en de poëziewedstrijd Kortenberg in 2012. Hij publiceerde sinds 2006 drie dichtbundels en werd in 2010 aangesteld tot stadsdichter van Deinze.

Luc C. Martens
Winnaar diverse poëzieprijzen
Luc Martens won poëzieprijzen waaronder de Uilenspiegel Kronkelprijs in 2011 en de gedichtenwedstrijd Ronse in 2012. Hij publiceerde reeds gedichten in verschillende tijdschriften en bundels en presenteert zijn eerste gedichtenbundel ‘Hoop op stille muren’ in september 2012.

Titus Simoens
Winnaar diverse prijzen fotografie
Titus Simoens won prijzen als fotograaf, waaronder de competitie ‘Take Stories’ van De Standaard in 2010 en de Nikon Young Promising Photographer Award in 2012. Hij nam deel aan diverse groepstentoonstellingen en toonde zijn werk ook in verschillende solotentoonstellingen.

Titus Simoens Bram Mervillie Daniel Dumitrescu
Winnaars diverse filmprijzen met Miles Away
De documentaire ‘Miles away’ tekent een intimistisch portret van twee cowboys in het desolate Cow Camp in Idaho. De documentaire film won in 2011 de Award for short film best music at Docutah International Documentary Film Festival in de VS en de Award for best medium-length documentary at Docuwest Film Festival in Golden (Colorado, VS). De film won in 2011 ook de Berliner Keule op het Berlinaire filmfestival in De Vooruit Gent.

Kathleen Huys
Laureaat Canvascollectie 2008
Kathleen Huys werd tweede laureaat in de wedstrijd canvascollectie 2008. Zij nam deel aan diverse tentoonstellingen en kreeg een solotentoonstelling in het Museum van Deinze en de Leiestreek, dat ook het winnende schilderij verwierf voor haar permanente collectie.

Raoul De Keyser
Winnaar CultuurPrijzen Vlaanderen 2006 voor Algemene Culturele Verdienste
Raoul De Keyser ontving in 2007 de CultuurPrijzen Vlaanderen voor Algemene Culturele Verdienste als waardering voor zijn totale oeuvre. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars uit Vlaanderen, mede door zijn grote invloed op de nieuwe generatie kunstenaars.

Koen De Jans
Winnaar CultuurPrijzen Vlaanderen 2006 voor Smaakcultuur
Koen De Jans is de jongste stoker van België en weet stilaan zijn plaats te veroveren als meesterstoker en blender. In 2007 mocht hij de cultuurprijs voor smaakcultuur vanwege de Vlaamse Gemeenschap in ontvangst nemen en in 2011 was hij laureaat bij ambacht in de kijker. Hij ontving 4 medailles op het Concours International de Bruxelles in 2010.

Gust Bilcke
Winnaar Publieksprijs filmwedstrijd waaris.eu voor Europa (2010)
Gust Bilcke heeft in 2010 met zijn filmpje ‘Samen Ster-k’ gemaakt voor www.waaris.eu, de publieksprijs van 1.000 euro gewonnen in de online-wedstrijd ingericht door de Europese Unie. Hij maakte ook een promotiefilm voor de Deinse bibliotheek.

Jen Steelant
Winnares Journalistieke wedstrijd Belgodyssee (2010)
Prins Filip reikte op 22 december 2010 op het Koninklijk Paleis de hoofdprijs van de wedstrijd Belgodyssee uit aan Jen Steelant. Zij won een betaalde werkstage van zes maanden bij Radio 2. Belgodyssee is een initiatief van Radio 2, VivaCité en het Prins Filipfonds, met de steun van Brussels Airlines en de Kanselarij van de Eerste Minister. Het initiatief bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten uit de drie gemeenschappen van ons land. Jen Steelant werkt momenteel bij de tv-zender Acht.

Toneelgroep Vooruit
Medewinnaar Trofee “Toneeltgemee” 2009
De stad Deinze won samen met toneelgroep Vooruit de Trofee “Toneeltgemee” en werd uitgeroepen tot toneelgemeente van 2009. Mede dankzij de samenwerking voor het project ‘Dag van Vooruit’ op 25 april 2009 werd de jury van Opendoek Vlaanderen overtuigd.

Lana Lauwers
Winnares Jeugdcategorie tv-wedstrijd ‘My name is…’ (2010)
Lana Lauwers won in 2010 de tv-wedstrijd ‘My name is…’ dat zowel op vtm als op de Nederlandse tv was te zien. Haar act als Lady Gaga overtuigde de jury en het publiek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...