Op 30 april jl vond de de startvergadering plaats van de nieuwe GROS in het stadhuis van Deinze

Naar aanleiding van de nieuwe opstart van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), zoals beslist en goedgekeurd tijdens de zitting van de gemeenteraad op 15.12.2011, vond op maandag 30/04 de startvergadering plaats in de conferentiezaal van het stadhuis.

Schepen voor ontwikkelingssamenwerking, mevr. Trees Van Hove, kon een enthousiaste ploeg van 16 vrijwilligers van harte welkom heten.
De startvergadering stond in het teken van kennismaking met elkaar en de werking van de GROS. Behalve enkele organisaties werkzaam in ontwikkelingssamenwerking, stelden ook verscheidene individuele Deinzenaren zich kandidaat om toe te treden tot de GROS. Deze mix van verenigingen, organisaties en personen zorgt voor een grote dynamiek, diversiteit aan ideeën en inzichten en juicht de stad zeker toe!

Naast het toelichten van de statuten, de verschillende subsidies en toelagen inzake ontwikkelingssamenwerking, werd op deze startvergadering ook op vraag van het schepencollege reeds een eerste advies geformuleerd.

De gedrevenheid op deze eerste GROS-vergadering bleek ook uit de concrete voorstellen van de leden om de werking en de organisatie van de GROS zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen en te behouden en op zo’n manier dat dit gedragen wordt door elke betrokkene.
Samen met de GROS kijkt het stadsbestuur uit naar een positief Noord-Zuidbeleid, met ruimte voor sensibilisatie, projecten en acties. Enkele leden toonden zich alvast bereid om mee hun schouders te zetten onder het initiatief van de stad om van Deinze een Fairtradegemeente te maken.
Deinzenaren kunnen nog steeds toetreden tot de GROS. Dit kan door een eenvoudig berichtje te sturen aan Jürgen D’Huyvetter van de dienst sociale zaken via [email protected] of op 09/381 95 04.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...