Thomas Van der Plaetsen naar Londen 2012

De Deinse meerkamper Thomas Van der Plaetsen kan rekenen op de steun van de stad Deinze, het sportfonds Deinze en atletiekclub Deinze in zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen in Londen deze zomer. De 21-jarige Deinzenaar brak vorig jaar door op het internationaal toneel met een 6de plaats op het Europees indoor kampioenschap en een 13de plaats op het wereldkampioenschap. Met de extra steun van zijn thuisstad hoopt Thomas zich nu ook voor de Olympische Spelen te kwalificeren.

In het kader van de actie ‘Thomas naar Londen 2012’ plant de stad in de aanloop naar de Olympische Spelen activiteiten rond Thomas. Ze hopen zo een symbolische 20.120 € te verzamelen die Thomas moet helpen in zijn Olympische voorbereiding. Cédric Van Branteghem, peter van het project, is alvast enthousiast over de extra ondersteuning voor Van der Plaetsen: “Thomas heeft reeds een uitstekend begeleidingsteam, dat er nu ook meer financiële ruimte komt richting Londen is enorm belangrijk. De campagne is een investering in een veelbelovende carrière, niet alleen richting Londen maar ook richting Rio 2016.”

Op 3 mei ll. mochten wij reeds 150 personen verwelkomen op een benefietdiner dat doorging in restaurant D’Hulhaeghe. Tijdens deze avond werd een kunstwerk geveild en werden 50 zeefdrukken van de schoen van Thomas verkocht.

Tekenwedstrijd
Momenteel loopt er een tekenwedstrijd in het 1ste, 2de en 3de leerjaar van alle Deinse scholen. De leerlingen mogen hun fantasie de vrije loop laten gaan en tekenen of schilderen rond Thomas, de tienkamp, Londen en de Olympische spelen. Alle tekeningen worden in de cafetaria van de atletiekclub van Deinze uitgehangen en de winnaars ontvangen een cadeautje en een heuse ‘meet en greet’ met Thomas tijdens de parkloop op vrijdagavond 8 juni 2012.

Postercampagne
Steun Thomas en koop een getekende poster van Thomas voor 5 euro bij de dienst Sport & Recreatie in het Sportcomplex Palaestra.
Parkloop
De finale van de campagne wordt een parkloop op vrijdag 8 juni 2012 op het Recreatiedomein De Brielmeersen (atletiekstadion) waarbij Thomas persoonlijk de aanwezige Deinzenaars zal aanmoedigen.

Voor wie? Iedereen, jong en oud

Waar? Atletiekstadion Deinze – Recreatiedomein de Brielmeersen

Wanneer? Inschrijven vanaf 17u30 op de atletiekpiste
18u30: Kidsrun 1 km (op de atletiekpiste)
19u00: Parkloop Brielmeersen
1 ronde: 3.340 m
2 ronden: 6.380 m
3 ronden: 9.420 m
4 ronden: 12.460 m
Estafetten: 15.500 m

Prijs deelname: (met gratis gesigneerde T-shirt voor de eerste 400 inschrijvingen)
Individueel: € 5,00
Estafetten: € 20/ 5 lopers

Wie niet meeloopt is ook welkom! Op de piste kan je genieten van een optreden van “Stijlbreuk”.

Doel van het project

Het project moet Thomas helpen naar het allerhoogste niveau te begeleiden en hem alle kansen te geven om in de komende jaren op wereldniveau te kunnen presteren. Naast kledij, schoenen en spikes die voorzien worden door Thomas zijn hoofdsponsor ‘Asics” en een beurs vanuit de federatie, die de meeste kosten voor buitenlandse stages voorziet, heeft Thomas als meerkamper nog een minimum budget nodig van € 35.000 per jaar.
Dit bedrag gaat naar essentiële basiszaken zoals:
– Meerdere trainers: hoofdtrainer, discus-, polsstok-, kogeltrainer (in binnen- en buitenland)
– Materiaal: vb. 1 polsstok kost al snel 750 euro
– Medische begeleiding
– Medische en sportspecifieke testen
– Kinesist
– …
Op dit ogenblik moet Thomas zelf de medische begeleiding op wedstrijden voorzien, een kost die in de vorige jaren nooit gemaakt is wegens te weinig budget
Hopelijk kan Thomas in de toekomst, dankzij de steun van de Deinse bevolking & de vele sympatisanten, wel over een kinesist beschikken op de belangrijkste wedstrijden.

Meer info:

-WAFEL SPORTS MANAGEMENT: Helena Van der Plaetsen 0494/88 16 88
[email protected]

-AC Deinze: Rita Van Kerrebroeck 0479/73 19 93
[email protected]

-Dienst Sport en Recreatie Deinze: 09/381 96 60 (61)
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...