GroenRood stelt kop en staart van lijst voor

Tijdens een gezellige bijeenkomst konden de aanwezigen stemmen over een voorstel van het lijstvormingscomité over de kop en staart van de lijst. GroenRood heeft de voorbije maanden en weken een participatieproces doorlopen om vorm te geven aan het programma waarmee ze naar de kiezer willen gaan. Vandaag gaat de aandacht naar de mensen die dit programma willen uitdragen. Tony De Kimpe stelt de lijst voor.

Tony De Kimpe : “Ik weet dat verscheidene mensen op mij rekenen en dat ik hen nu ga teleurstellen : na 30 jaar verlaat ik de actieve politiek op 1 januari 2013. Na bijna 22 jaar gemeenteraad denk ik dat ik mijn bijdrage voor de Deinse gemeenschap geleverd heb. Nu is het tijd om iets meer aan mijzelf, mijn gezondheid en mijn omgeving te denken. Politiek moet je graag doen en ik heb het altijd zeer graag gedaan! Vanaf de ‘1ste dag tot vandaag’ ben ik nog altijd blij en fier over het in gang zetten van het GroenRood verhaal, de groene en rode aspecten vielen als een puzzel in elkaar. Vandaag ben ik fier dat ik volwaardige opvolgers krijg.

De lijst wordt getrokken door Annick Verstraete, gevolgd door Dirk Stroobandt. De boegbeelden van Rood en Groen krijgen versterking van Eddy De Winter, diensthoofd in de Ceder, op de derde plaats. Eddy was 12 jaar OCMW raadslid en heeft ondertussen heel wat politieke ervaring opgebouwd. Onze vierde plaats wordt ingenomen door de 18-jarige Laura Baets uit Bachte Maria Leerne. De vijfde plaats gaat naar Dirk De Pestel, ons OCMW raadslid en voorzitter van de fietstersbond. Op de zesde plaats staat Hadewijch Claus, één van de grondleggers van Agalev, daarna Groen in Deinze. Zij wordt gevolgd door Peter Parmentier, de man die het Noorden en het Zuiden dichter bij elkaar brengt.
Onze lijst kan rekenen op de ervaring en werkkracht van Eddy Donné als lijstduwer. Hij wordt voorafgegaan door Christine Stroobandt. Zij neemt de voorlaatste plaats in op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en is ook kandidaat voor Groen voor de provincieraad Christine staat daar op de tweede plaats.”

Annick Verstraete : “ Ik ben bijzonder trots om deze ploeg waar rode en groene ideeën zo hand in hand kunnen gaan, waar politieke ervaring én frisse nieuwe ideeën elkaar ontmoeten, waar idealisme belangrijker is dan opportunisme, te leiden naar 14 oktober.
Wij hebben de meest zichtbare plaatsen op onze lijst ter goedkeuring voorgelegd aan onze leden en sympathisanten. Nu maken we werk van de verdere invulling van de plaatsen op de lijst op basis van de voorkeuren van onze kandidaten.”
Dirk Stroobandt : “Onze lijst bestaat uit meer vrouwen dan mannen en wordt getrokken door een vrouw. Er is een mooie spreiding over de verschillende leeftijdscategorieën en aandacht voor de verschillende deelgemeenten. Belangrijk is dat wij zoveel politieke ervaring kunnen inzetten, gecombineerd met jeugdig talent en levenservaring van onze senioren.”

Tony De Kimpe : “Voor mij blijft GroenRood een verfrissend verhaal van solidariteit, inhoud, groepsgevoel, positivisme, vrijheid, idealisme, respect en vriendschap. Wij vormen een familie. Ons project vindt nu in vele gemeenten navolging – maar ik blijf erbij – wij GroenRood zijn het ‘origineel’. Net iets anders! Net iets beters! Mijn opvolging is verzekerd!
Hier sta ik 100% garant voor!”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...