Nierdialysepatiënten AZ Maria Middelares (Gent) en het Sint-Vincentiusziekenhuis (Deinze) rijden hun eigen ‘tour’

Kortweg Cycling Travel en Francis De Greef (Lotto-Belisol) schenken wielertruien aan sportieve nierdialysepatiënten

Tijdens de Ronde van Frankrijk fietsten de dialysepatiënten van AZ Maria Middelares (Gent) en het Sint-Vincentiusziekenhuis (Deinze) al voor de 7e keer hun eigen tour. Hun doel om samen met de verpleegkundigen evenveel kilometers als in de Ronde van Frankrijk te fietsen hebben ze ruimschoots bereikt. Daarom schonken Kortweg Cycling Travel en Francis De Greef van wielerploeg Lotto-Belisol wielertruien aan de winnende patiënten.

Met deze actie wil Jan Almeye van Kortweg Cycling Travel het medisch en maatschappelijk belang van bewegen en sporten onderstrepen. Een boodschap die duidelijk werd toegelicht door de verpleegkundigen, professor Monballieu en dokter De Vleeschouwer van de afdeling dialyse.

Dialysepatiënten komen drie keer per week voor gemiddeld vier uur naar de kunstnierafdeling voor hun nierfunctievervangende behandeling. Sinds 2006 brengt een aantal patiënten deze dialysebehandeling al fietsend door tijdens de Ronde van Frankrijk. Op 30 juni 2012 werd voor de 7e keer het startsein gegeven van hun “Tour”.
Hoewel de deelnemende patiënten uiteraard niet écht tijdritten reden en cols beklommen, trapten een 30-tal patiënten ettelijke kilometers op hun bedfiets. Ook de verpleegkundigen staken een tandje bij. Zij probeerden zo vaak mogelijk met de fiets naar het werk te komen.

De winnende patiënten en ook de verpleegkundige met de meest bijeen gefietste kilometers, kregen op 30 juli 2012 hun gele, groene en witte wielertruien en ook een fietsuitrusting geschonken door Kortweg Cycling Travel. Tourwinnaar is Renaat Vandenbroecke uit Nazareth.

Dit vind je misschien ook leuk...