sp.a wil een bestuur ten dienste van alle Deinzenaren!

Op de avondmarkt stelde sp.a Deinze een deel van haar verkiezingslijst en campagne voor. sp.a zal tijdens de campagne vooral hameren op inzet, inspraak en informatie, de drie belangrijkste kenmerken van een toekomstgericht stadsbestuur.

“Het bestuur vertegenwoordigt al onze inwoners en moet hen volledig informeren, naar hen luisteren en hen betrekken bij het lokale beleid”, zegt Freija Dhondt, lijsttrekker en voorzitter van de lokale sp.a-afdeling. “Inzet, informatie en inspraak zijn voor onze partij de belangrijkste pijlers voor de komende zes jaar. Onze partij wil luisteren naar de Deinzenaren en zo te weten komen wat bij hen echt leeft”. Op de avondmarkt plaatste sp.a een groot ideeënbord onder de noemer ‘besturen doen we allemaal samen’. Op die manier wil de links progressieve partij peilen naar wat de Deinzenaren verwachten van het volgende bestuur en welke onderwerpen hen het nauwst aan het hart liggen.
Maar sp.a wil meer dan dat. “Iedereen moet vlot terecht kunnen bij de diensten van onze stad, zodat niemand achterop raakt of benadeeld wordt”, zegt Wouter De Schepper, campagneleider van sp.a Deinze en nummer vier op de lijst. “sp.a pleit daarom voor het creëren van een mobiel loket, waarmee we de dienstverlening naar de mensen brengen en de toegankelijkheid van de stadsdiensten vergroten. Ook voor de mensen uit de deelgemeenten.”

Om dat idee kracht bij te zetten, zal sp.a de komende maanden rondtoeren in echte sp.a-caravan. “Het idee van de caravan ontstond op een van onze campagnevergaderingen en iedereen was meteen enthousiast. Het toont perfect aan hoe onze partij denkt over het besturen van de stad. Het is de taak van het bestuur naar de mensen toe te gaan en niet andersom!”, zegt Ann Gunst, ondervoorzitter sp.a Deinze en derde op de lijst. “Samen met Edelbert Masschelein, die op nummer vijf staat, en nog enkele andere partijleden en sympathisanten werkten we de voorbije weken keihard aan de caravan en we zijn bijzonder trots op het resultaat!”.

sp.a trekt ambitieus naar de kiezer en streeft ernaar deel uit te maken van het volgende stadsbestuur. De partij is er van overtuigd dat het anders en beter kan en wil daarom haar verantwoordelijkheid in het beleid van de stad opnemen. “Deinze beter besturen? U beslist!” is dan ook hun hoofdslogan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

U beslist! Op 14 oktober.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...