2508.be Lena’s feest

“Op 6 augustus 2010 werd bij onze dochter Lena lymfeklierkanker vastgesteld. Ze was toen 4,5 jaar oud. Ondertussen zijn we ruim 2 jaar verder. Lena krijgt nog steeds chemotherapie, maar de vooruitzichten zijn goed.

Lena wordt behandeld op de kinderkankerafdeling van het UZ Gent. De vzw Kinderkankerfonds ondersteunt daar alle gezinnen van een kind met kanker, met financiële en logistieke steun.
Op 25 augustus organiseren wij als ouders van Lena een benefietdag, waarvan de opbrengst integraal naar de vzw Kinderkankerfonds gaat. We doopten de benefietdag ‘2508’.
Met het geld dat we op 2508 inzamelen zal een nieuw project gestart worden onder de vleugels van het Kinderkankerfonds, namelijk de Kanjerketting.
De Kanjerketting is een kralenketting met prachtige kleurige kralen die elk een betekenis hebben. Het is een wegwijzer doorheen de lange, zware kankerbehandeling en tegelijk een beloningssysteem voor de kinderen. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, voor elke prik, voor een vervelend onderzoek, voor een operatie, voor de dag van het haarverlies,… De kinderen rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal.

2508 wordt een familiedag, met een aanbod voor jong en oud, op 25 augustus van 14h tot 24h.
Van 14h tot 19h kan je terecht op de markt. Op die markt wordt een ruim aanbod aan handgemaakte spullen verkocht. Je vindt er juwelen, kinderrokjes, mutsjes, mooi versierde kussens, gehaakte knuffels en nog veel meer. Veel spullen werden gemaakt op 4 crea-avonden op de school van Lena, waar ouders en leerkrachten samen aan de slag gingen. Ook het lokaal dienstencentrum ‘De Bosrank’ is al maanden in de weer met prachtige haakwerkjes.
Op en rond de markt is er ook kinderanimatie. Er zijn springkastelen en schminksters en een heuse fotostudio. Bovendien zijn er 3 leuke kinderworkshops waaraan je kind kan deelnemen om 15h30 of om 17h. Meer informatie hierover vind je op onze webstek www.2508.be. Inschrijven doe je ter plaatse.
De hele namiddag lang is er ook een tombolaspel en een ballonwedstrijd.
Doorlopend bieden we een muzikaal programma.
Om 14h30 bijt Meneer Megaferm de spits af. Hij maakt rapliedjes voor patatjes van 3 tot 8 jaar. Of peuters jonger dan 3 die zich graag een beetje ouder voordoen. Of kinderen ouder dan 8 die heimwee hebben naar toen ze jonger waren.
Om 15h45 speelt Chicken Supreme rustige vintage blues. Ondertussen kan je genieten van een heerlijk stuk zelfgemaakt gebak.
Aansluitend warmen Peter & Petra Acoustic het publiek op richting de jonge rockers van Tapis Plain.
Rond 19h sluiten Four Friends and a Donkey de optredens af met stevige covers.
We sluiten de dag af met een zangstonde: live muzikanten op het podium en nummers uit ieders jonge jaren. De teksten worden geprojecteerd zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. Ambiance verzekerd!

Iedereen is van harte welkom op 2508. Alle kinderanimatie is helemaal gratis en het toegangsgeld bepaal je helemaal zelf. Aan de kassa van 2508 staat een grote ton waarin je een gift kan deponeren. Als je meer dan 40 euro schenkt, heb je recht op een fiscaal attest. Steek je bijdrage dan in een omslag samen met je naam en adres. Begin 2013 krijg je het fiscaal attest automatisch toegestuurd.
Alle winst van de spullen op de markt, van de verkoop van eten en drank gaat uiteraard ook integraal naar het Kinderkankerfonds. En dankzij vele sponsors kunnen we de kosten laag houden.”

Alle informatie over de benefietdag kan je vinden op www.2508.be.
Wil je nog meer info dan kan je ook een mailtje sturen naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...