Deinse vrijwilligers organiseren benefiet voor projecten in Ecuador

Regelmatig trekken vrijwilligers uit Deinze naar Ecuador, een arm land in Latijns-Amerika. Dat heeft te maken met de organisatie ECASSEF Foundation, die al jarenlang een steunpunt heeft in Deinze via Jürgen D’huyvetter en zijn familie. De terugkeer van Silke Van Lersberghe, die een jaar verbleef in Ecuador, en het vertrek binnenkort van Marlies De Groote om er gedurende vijf maanden Engelse les te geven, is een gelegenheid, zo vindt men om een benefiet te organiseren, die zal plaatsvinden op 2 september in Zaal Den Engel in Sint-Martens-Leerne.
ECASSEF staat voor Ecuadorian Cultural Anthropological Social Scientific and Educational Foundation. Het is een vrijwilligersorganisatie, opgericht door Ria Delaere en Jean Stragier, een Belgisch echtpaar dat al 15 jaar in Ecuador woont en werkt. Zij hebben een hele reeks projecten opgestart in Otavalo, een stadje in het Andesgebergte, om de levensstandaard van de Indiaanse boeren te verbeteren. 38% van de bevolking leeft er immers nog onder de armoedegrens.

Benefiet

De benefiet dient om de Ecuadoriaanse organisatie, opgericht door Vlamingen, extra naambekendheid te geven, maar is in de eerste plaats bedoeld om verschillende projecten te financieren, o.a. het uitbouwen van forellenvijvers en het aanleggen van koffieplantages om de producten ervan later te kunnen verkopen op lokale en (inter)nationale markten. Het project van de forellenkweek wordt eveneens gesteund door de provincie Oost-Vlaanderen.

Op het programma

15 u – 18 u: koffie/Drankje + dessertbuffet (€5)
18 u – 21 u: verschillende croque-monsieurs met groenten (€5 – €7)
21u30: gratis optreden van de Confiture Jamband
Doorlopend: fotoreportages, winkeltje met producten uit Ecuador, expositie Ecassef, bar, dessertbuffet, muziek, etc.

De benefiet grijpt plaats op zondag 2 september tussen 15u en 23u in Zaal ‘De Engel’, Leernsesteenweg 250, 9800 Sint-Martens-Leerne (Deinze).

Inschrijven en info over de Benefiet: [email protected] of via facebook
‘Benefiet Ecuador Marlies’ https://www.facebook.com/events/337559639662497/
Meer info over ECASSEF foundation zelf: http://www.ecassef.net/Dutch/index.htm

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...