Geluk zit voor de Liberale Vrouwen van Deinze soms in een klein koekje…

Op donderdag 30 augustus nodigen de Liberale Vrouwen van Deinze liefhebbers uit voor een bezoek aan het bezoekers- en innovatiecentrum van het koekjesbedrijf JULES DESTROOPER. Aan het bezoek is in de voormiddag een stadswandeling in Diksmuide en aan de Ijzertoren gekoppeld.

Jules Destrooper is een Belgisch familiebedrijf dat koekjes maakt en vooral bekend is om zijn typische boterwafeltjes, de lukken.
Het bedrijf werd door Jules Destrooper opgericht in 1886, in het West – Vlaamse stadje Lo. Het bedrijf won diverse prijzen en werd ook hofleverancier. Bij het begin van de 21ste eeuw bakte men 20 ton koekjes per dag. Driekwart van de productie wordt uitgevoerd naar ongeveer 75 landen.
Omdat de fabriek in Lo te klein werd, werd in 1987 een 2de vestiging op een industriezone in Ieper opgericht. Het bedrijf telt ongeveer 200 werknemers. In Lo worden vooral lukken en Parijse wafeltjes gebakken.

Diksmuide, boterstad aan de Ijzer, situeert zich midden in de Vlaamse Westhoek. Boterproducten en lakenweverij verrijkten gedurende lange tijd de stad. Tijdens de stadslinkwandeling door het oude historische centrum zoals de Markt met zijn Manneke uit de Mane en het stadhuis, het begijnhof, de Vismarkt, de St. Niklaaskerk, de Grote en Kleine Dijk, de Oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda, wordt het verrassende erfgoed mooi zichtbaar.

Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren ons aan de gruwel van de 1ste Wereldoorlog. In de Dodengang en en de Ijzertoren komt het front weer tot leven.
Praktisch: prijs is €4 voor het bezoek aan J. De Strooper en €13 voor het vervoer. Chauffeurs van privéwagens betalen geen vervoerskosten en ontvangen €13 per meegenomen passagier. ’s Middags is er vrijblijvend een broodje voorzien in ‘ Debrooderie ’ in Diksmuide.
Verzamelen op 30 augustus 2012 om 10.45u. 2 minibusjes zijn voorzien (of eigen wagen).
Gelieve telefonisch in te schrijven bij Régine ( 09/ 388.52.66) vóór 23 augustus 2012 en het vervoer praktisch af te spreken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...