ATB De Natuurvrienden – Deinze zit in een nieuw kleedje !

Het vernieuwde bestuur van ATB Deinze zal een nieuwe impuls geven aan de socio culturele werking van de organisatie. Het ziet er als volgt uit :
Voorzitter:Freddy Peirens
Secretaris-penningmeester:Vlerick Laurent
Bestuursleden: De Winter Eddy – pr en communicatie, Simoens Morgan, Jose Coussé, Adams Marcel, De Wandel Ginette

ATB De Natuurvrienden Deinze steunt met grote overtuiging het project “L’ arbre pour Senegal 2012”. Van 6 juli tot 13 augustus 2012 verblijven 10 jongeren in Senegal , en trekken zo ten strijde tegen de opwarming van de aarde. Allen zijn ze enthousiast lid van ATB – Natuurvrienden, er zijn zelfs 4 jonge Bergstijgers bij van Deinze. Gedurende 5 weken van hun grote vakantie steunen ze dit project in het Zuiden. Dit allemaal in samenwerking met ASAN, de Natuurvrienden van Senegal. Het project wordt ook gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.
Ze wisselen cultuur uit met de Senegalese Natuurvrienden door onder andere Dakar en Ile de Gorée te bezoeken. Ze steunen het lokale Boomkweekproject door een goeie 2 weken bomen te kweken, te verzorgen en te planten op de grens van de woestijn, zodat deze niet meer oprukt. Ze werken en helpen in het Natuurreservaat Djoudj en op de rijstplantages samen met de plaatselijke bevolking om zo de Senegalese gebruiken en gewoonten beter te leren kennen. Het conserveren van de natuur en een algemene milieubewuste houding staan duidelijk centraal in dit project.

Alle inlichtingen vind je op de website www.denatuurvriendendeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...