GroenRood zet stadsbestuur in de bloemetjes

De jongste kandidaten van GroenRood hebben vandaag het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Daar er niemand van het college aanwezig was overhandigden ze het wensboompje aan een medewerker van het stadshuis.

Laura Baets: “Als oppositiepartij kijken wij kritisch naar het beleid, maar als iets positief is dan zeggen wij dat ook graag. Dit weekend wordt de nieuwe markt geopend en daarvoor willen wij het stadbestuur proficiat wensen. Het Poppoplein en de Markt zijn veel verbeterd en wij geven het stadsbestuur daar graag een pluim voor.”

Jasper Van Herzeele: “De Markt en de omgeving waren dringend aan vernieuwing toe. De vernieuwing is zeker een verbetering maar toch zouden wij, jongeren van GroenRood, nog enkele dingen veranderen. Wij geven het stadsbestuur daarom graag onze wensboom. Een mooie plant als bedanking voor het gedane werk maar ook met enkele wensen om het helemaal af te maken.”

Thomas Parmentier: “ We hopen op wat meer mooie bomen, ze geven letterlijk en figuurlijk zuurstof aan een plein en doorbreken het beton en de stenen. We hopen ook dat er nog een beetje gevoegd kan worden… dat zou het fietsen vergemakkelijken en minder geluidsoverlast meebrengen voor de marktbewoners.”
Ruben Bouckaert: “Wij stellen ons ook de vraag of de parkeerplaatsen niet wat meer gegroepeerd kunnen worden? Nu lijkt de markt soms op een lange parking . Een grote verkeersvrije plek zou leuk zijn om te vertoeven. We hopen dat er ook meer vuilnisbakken komen.”

Laura Baets:”Ten slotte weten we uit ondervinding dat er voldoende toffe cafés zijn op de markt. Dat de fonteinen drinkwater spuiten is dan ook echt niet nodig… we kunnen onze dorst wel ergens anders lessen…”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...