Natuurpunt Deinzeplus: Natuurfeest!

Dit jaar strijken we voor ons Natuurfeest neer in de Vlasschuur in de deelgemeente Gottem. In de namiddag starten verschillende wandelingen langs de waardevolle oude Leiearm van Gottem met aandacht voor het leven rond het water. Eén van de wandelingen is speciaal op maat van kinderen tot 12 jaar en wordt gevolgd door de vertelling ‘de opstand van de krielkip’ van en door Henk Coudenys. ‘s Avonds is er een receptie, gevolgd door een uitgebreid pastabuffet. Tussendoor kunnen kinderen ook nog deelnemen aan een vleermuizen-kleurwedstrijd.

Bij de eerste schemering spreken we af aan de ingang van de Vlasschuur in Gottem. Na een korte inleiding over de boeiende wereld van de vleermuis verdelen we ons in groepen en gaan we met de batdetector op zoek naar deze mysterieuze vliegende zoogdieren. De dwergvleermuis zal zeker ons pad kruisen en met wat geluk vinden we ook watervleermuizen. Voor families met jonge kinderen is er een aangepaste wandeling voorzien. Na een uurtje wandelen is iedereen vleermuis-expert. Aansluitend wordt het bat-café in de Vlasschuur geopend. Een unieke kans om ons speciaal Natuurpunt Belval-bier te ontdekken of een vleermuizen-ijsje te proeven.

Natuurfeest en Nacht van de Vleermuis 25 augustus

15u30 : begeleide natuurwandelingen langs de oude Leiearm van Gottem (ook aangepaste zoek-wandeling voor jonge gezinnen)
17u30 : vertelmoment door Henk Coudenys ‘ Opstand van de Krielkip’
18u30 : receptie Natuurpunt Deinzeplus
19u30 : pastabuffet ( meer info en reservering : zie website)
20u30 : Nacht van de Vleermuis : begeleide wandelingen met batdetector op zoek naar vleermuizen. Er is een aangepaste wandeling voor jonge gezinnen.
21u30 : batcafé

Het pastabuffet bestaat uit drie soorten pasta en vier sauzen ( bolognaise, vegetarische bolognaise, carbonara, kaas en ham ). Voor het pastabuffet betaal je 15 EUR ( 9 EUR voor kinderen ). Inschrijving verplicht door een overschrijving op rekeningnummer 979-4359750-90 van Natuurpunt Deinze plus met vermelding van : ‘natuurfeest – aantal volwassenen – aantal kinderen ‘

http://www.deinzeplus.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...