sp.a Deinze trekt naar kiezer met jonge en nieuwe lijst

sp.a Deinze heeft zondag haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. De lijst is een duidelijke weerspiegeling van de vernieuwing en verjonging die de oppositiepartij de laatste jaren meemaakte.
Een vrouwelijke lijsttrekker, een vrouwelijke lijstduwer en een meerderheid aan vrouwen. Het is één van de vele opvallendheden aan de lijst van sp.a Deinze. Eerder werd al bekend gemaakt dat Freija Dhondt, voorzitter en gemeenteraadslid, de lijst zal trekken en dat gemeenteraadslid Josiane Claerhout de lijst zal duwen.

Naast deze twee bekende namen binnen sp.a kregen ook heel wat nieuwe en jonge vrouwen een prominente plaats op de lijst. Ann Gunst, ondervoorzitter van de afdeling, krijgt de derde plaats op de lijst. Verder staan ook Hilde Neels (nr. 6) en Marian Desloovere (nr. 8) in de top tien van de lijst. Opvallend, de naam Tessa Colpaert duikt twee keer op in de lijst (nr. 21 en nr. 26). De sterke ploeg vrouwen wordt verder aangevuld door Natacha Bastiaen (nr. 11), Yolande De Backer (nr. 13), Ethel Verthé (nr. 15), Marleen D’hoop (nr. 17), Ginette Laebens-Desnyder (nr. 19), Kathy Delagrense (nr. 20), Chantal Hindrickx (nr. 23) en Katleen Hommé (nr. 25).

Bij de mannen krijgen fractieleider Willy Bekaert (nr. 2) en ABVV-militant Donald Braekevelt (nr. 28) belangrijke plaatsen op de lijst. Wouter De Schepper (nr. 4) en Edelbert Masschelein (nr.5) krijgen van de Deinse oppositiepartij meteen een mooie kans bij hun eerste deelname aan de verkiezingen. De top tien wordt verder aangevuld door Yves Eggermont (nr. 7), Giovanni De Groote (nr. 9) en Guy Kints (nr.10). Wouter Janssens (nr. 12), Patric Baert (nr. 14), Filip Claerhout (nr. 16), Raef Ghanem (nr. 18), Wilfried Baudoncq (nr. 22), Marcel Adams (nr. 24) en Joris Hoerée (nr. 27) zijn de zeven overige mannelijke kandidaten op de sp.a-lijst.

“Onze lijst is erg divers en onze kandidaten zijn een mooie weerspiegeling van de dynamiek binnen onze partij”, zegt Freija Dhondt. “De jongste kandidate op onze lijst, Tessa Colpaert (nr. 26) is 18 jaar. Met zijn 72 lentes is Wilfried Baudoncq de pater familias binnen onze partij”. sp.a maakt er geen geheim van graag te willen meebesturen tijdens de volgende legislatuur. “Onze slogan ‘Deinze beter besturen? U beslist’ toont onze ambitie duidelijk aan. We zijn er van overtuigd dat het anders en beter kan in Deinze. sp.a wil een bestuur dat de stad vooruithelpt, waarbij iedereen zich betrokken voelt en waarin alle Deinzenaren vertrouwen hebben”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...