Bevolking schrijft mee aan verkiezingsprogramma GroenRood

Annick Verstraete: “Het verkiezingsprogramma van GroenRood is een echt participatief project geworden. We hebben onze initiële voorstellen eerst voorgelegd aan verschillende adviesraden en verenigingen die eind juni al enkele bijkomende voorstellen deden. Daarna zochten we 100 kritische ogen om ons programma te bekijken en waar nodig suggesties voor aanpassingen of aanvullingen te doen.”

Dirk Stroobandt: “Heel wat Deinzenaren gingen op onze oproep in. Op basis van hun kritische opmerkingen hebben we nog heel wat zaken aan ons programma toegevoegd of aangepast: al nadenken over kinderopvang en schoolklassen bij goedkeuring nieuwe verkavelingen, meer vuilnisbakken op de vernieuwde Markt, invalswegen naar Deinze worden dreven, stimuleren aanplant knotwilgenrijen, nieuwe woonvormen zoals cohousing en hospitawonen naast kangoeroewonen, in elke bebouwde straat een voetpad, minder trage wegen afschaffen, uitgebreider netwerk aan openbaar vervoer, een goed uitgeruste gemeenschapszaal in elke deelgemeente, uitbreiden vrijetijdspas naar de deelgemeenten en het installeren van een kindergemeenteraad. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele suggesties.”

Eddy De Winter: “Ons uitgebreid programma van 50 bladzijden is te vinden op onze website www.groenrood.be en blijft een werkstuk, ook na de verkiezingen. Wij geloven zeer sterk in participatie van de bevolking en zullen ook bij de uitvoering van ons programma de bevolking sterk betrekken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...