Goud en Zilver voor Sportac86 Deinze

De Sportac86 topsportteams namen vorig weekend (8-9 september) deel aan de derde wereldbekerwedstrijd van 2012 om daar opnieuw hun topniveau te bewijzen! Goud en zilver … Is het resultaat, maar er is meer…..

Vorige donderdag vertokken de gymnasten Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge samen met Nicolas Vleeshouwers en Laure De Pryck richting Rusland, Veliky Novgorod! Zaterdag vonden de kwalificaties plaats en beide teams deden het prima. Het seniorentrio plaatste zich met 28.451 (dynamic) en 28.506 (balans) op een tweede stek na kwalificatie.
Hun finale was een overtuigende combined oefening die met 28.501 beloond werd. Enkel het Russische trio deed 1 tiende beter. Zilver dus voor Sanne, Lara en Camille.

Door hun constante mooie prestaties, slaagden dit trio er wel in om voor 2012 de wereldbekerranking te winnen, waarvoor zij in Veliky Novgorod gehuldigd werden!

Ook voor Laure en Nicolas verliepen de kwalificatie oefeningen uitstekend! Zij stonden onmiddellijk op de eerste plaats na 2 innemende oefeningen : 28.601 (dynamic) en 28.750 (balans).
De finale op zondag werd nog spannend: de combined oefening was schitterend, maar een minieme wankel, kostte hen toch een paar puntjes… 28.370 bleek echter voldoende om ook in de derde wereldbekerwedstrijd het GOUD te veroveren !
GOUD over heel de lijn dus voor Laure en Nicolas… van een Gouden duo gesproken… Ook zij werden dus eerste in de wereldbekerranking. Nadat zij het Russische publiek verwenden met hun ontroerend showact, werden ze in Veliky Novgorod gehuldigd voor deze prestatie!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...