Burgerdialoog inspireert Leopoldsburger @cdenv

Op zondag 15 september 2012, niet toevallig de Internationale Dag van de Democratie, stelt organisator van de Burgerdialogen en OCMW-raadslid Rutger De Reu het Burgermemorandum van de Deinse jeugd voor. Rutger De Reu: “Het Memorandum is het resultaat van heel wat denkwerk van Deinse jongeren en is het beste bewijs dat dialoog met de burger werkt.”

Het Burgermemorandum omvat vijf thema’s: Jeugd & Verenigingen, Deinze leeft, Overlast, Mobiliteit en Participatie. Per thema worden de noden geformuleerd die de Deinse jeugd bij het beleid aankaart. Van de vraag naar infrastructuuraanpassingen in het Jeugdhuis tot een pleidooi voor doorgedreven participatiemogelijkheden. Het komt allemaal aan bod.

Verrassend is ook de duidelijke oproep aan het beleid om de burger meer op zijn/haar individuele verantwoordelijkheid te wijzen, bijvoorbeeld inzake verkeersveiligheid en overlast. “We wilden de jongeren uitdagen, Reuzenburgers van hen maken. Het Memorandum toont dat dit gelukt is, ik ben een tevreden Deinzenaar”, aldus de organisator.

CD&V-voorzitter Wouter Beke is er eveneens van overtuigd dat dialoog de basis is van goed beleid. In zijn thuisgemeente organiseert hij momenteel ook een bevraging bij de burgers. “In navolging van de Burgerdialogen denken wij in Leopoldsburg samen na over de toekomst van onze gemeente. Wij gaan daarvoor op zoek naar Leopoldsburgers: creatieve en dynamische burgers, met een blik op de wereld. Een beetje zoals jullie Deinse Reuzen.”, aldus Wouter Beke.

Hopelijk kan dit Memorandum niet enkel de CD&V-voorzitter inspireren, daarom vinden alle Deinse lijsttrekkers vandaag het document in hun mailbox. “Een korte blik op het Burgermemorandum maakt meteen duidelijk dat de Deinse jeugd voluit voor een Reuzenstad wil gaan. Laat ons dit samen realiseren.”, aldus nog De Reu. Wie het Burgermemorandum wil nalezen, kan hiervoor terecht op www.DeinzeReuzenstad.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...