Zwembad Deinze opnieuw open: gratis zwemmen!

Nu de eerste renovatie- en uitbreidingswerken aan Palaestra af zijn, gaat het zwembad opnieuw open. Om dat te vieren, kunnen alle Deinzenaars op 29 (doorlopend van 10 – 18 u) en 30 september (doorlopend van 8 – 18 u) gratis zwemmen.

Sinds 1972 is Palaestra het sportcomplex van Deinze en omstreken. Maar de verouderde infrastructuur was ontoereikend en veel te klein geworden voor de talrijke sportclubs die er met hun volwassenen- en jeugdwerking terecht willen.

Dankzij het Masterplan Palaestra 2011 – 2013 wordt Palaestra omgevormd tot een ruim en aantrekkelijk complex, waar de sportclubs beschikken over de modernste sportaccommodaties, goed uitgeruste kleedkamers en lichte en open ontspanningsruimtes. Bovendien komt er een nieuwe cafetaria met een mooi terras midden in het groen.

Nieuwe kleedkamers sporthal
Ondertussen zijn de vier oude kleedkamers in de sporthal volledig heringericht en de twee scheidsrechtersruimtes opgefrist. Er zijn drie nieuwe kleedkamers, een EHBO-ruimte en een zone voor kledingkastjes. Ook de inkomhal is nieuw, ruim en licht. De administratieve diensten, die tot nu toe verspreid zaten in het gebouw, kregen er nieuwe kantoorruimtes en er is een frisse opvallende balie voor informatie en sportpromotie. Zo kunnen de medewerkers snel en makkelijk inspelen op vragen van bezoekers.

Een deel van het complex kreeg dakisolatie en een nieuwe dakbedekking. Om op leidingwater te besparen, kwamen er twee opslagtanks en een recuperatiesysteem voor regenwater. Elke tank kan dertigduizend liter regenwater bevatten dat voor het sanitair gebruikt wordt.

Renovatie zwembadomgeving
Ook de randvoorzieningen van het zwembad worden uitgebreid en vernieuwd. Er komen ruime groepskleedkamers, wisselcabines, lockers, gezinscabines en aangepaste ruimtes voor andersvaliden. Nieuwe lichtstraten zorgen voor een luchtige en lichte omgeving. De bestaande zwembadkoepel krijgt een nieuwe dakisolatie en -bedekking.

Nieuwe cafetaria
Er wordt gewerkt aan een grondige vernieuwing van de cafetaria, met veel aandacht voor de lichtinval. Vanuit de cafetaria zal je beter kunnen zien wat er in het zwembad gebeurt. De cafetaria geeft uit op een gloednieuw terras. Er zal een nieuwe keuken worden ingericht waar alle nodige voorzieningen zullen aanwezig zijn voor het opwarmen van gerechten en voor traiteurdiensten. Tot eind februari kun je terecht in een noodcafetaria.

Nieuwe sporthal
De vierde en laatste fase van het masterplan start in 2013. Dan krijgt het laatste deel van het complex nieuwe isolatie en dakdichting, net als de koepel van de bestaande sporthal. Extra ramen brengen meer natuurlijk licht binnen. Het sluitstuk van de werken wordt een nieuwe sporthal met kleedkamers. Deze sportzaal zal beantwoorden aan alle technische voorwaarden om er landelijke competities te organiseren.

Info: Sportcomplex Palaestra: tel. 09 381 96 50
Dienst sport en recreatie: tel. 09 381 96 60 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...