Tentoonstelling Ann Van Hoey Museum van Deinze en de Leiestreek

17 november 2012 – 20 januari 2013

Ann Van Hoey (°1956, Mechelen) studeerde in 1979 af als Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen en wijdde zich pas in 2006 volledig aan haar passie: keramiek. Reeds vanaf de start kreeg ze nationale en internationale erkenning voor haar keramische creaties.

In haar werk vertrekt Ann Van Hoey steeds van rode klei als oermateriaal. Geleid door de geometrische basisvormen ontwikkelde ze een geheel eigen stijl waarbij ze vaak de techniek van origami toepast. Haar keramische creaties zijn van een gesofisticeerde eenvoud die rust uitstraalt. Elk voorwerp is het resultaat van een zoeken naar perfectie, sierlijkheid en puurheid. Gezien hun gebrek aan waterdichtheid en andere functionele eisen is het etiket als ‘gebruiksvoorwerp’ voor haar aardewerk niet alleen ontoereikend, maar wegens hun prachtige esthetische vormgeving haast ongepast.

Reeds in 2007 werd Ann Van Hoey door “Design Vlaanderen” als erkend designer betiteld, in 2008 ontving ze het Henry Van de Velde-label en in 2010 won ze een prijs op de internationale designwedstrijd ‘The New World’ op Interieur Kortrijk. Ook in China, Korea en Japan wordt haar werk omwille van zijn elegantie en verfijnde stilering sterk gewaardeerd. Terecht wordt zij in één adem genoemd met andere grote keramisten zoals Piet Stockmans en Roos Van De Velde.
Workshop 28 november 2012 (14u-16u), 6-12 jaar, 2€

Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert het museum een creatief kinderatelier voor al wie zijn vingers voelt kriebelen. Kom je mee onderdompelen in de wereld van het aardewerk. We leren zelf klei kneden, rollen, snijden, plooien, versieren,… Het resultaat is een prachtig klein kunstwerkje! Van 14 u. tot 16 u., voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar, deelname 2 euro, inschrijven kan via [email protected] of telefonisch (09 381 96 70).

Praktische informatie: Museum van Deinze en de Leiestreek, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze Tel: 09/381.96.70 – Fax: 09/381.96.79 – Website: www.museumdeinze.be – E-mail: [email protected]

 

Groepen met gids kunnen na afspraak ook in de voormiddag de tentoonstelling bezoeken

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...