sp.a Deinze slikt bittere pil en gaat door

De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen leverden ondanks de inzet van al haar kandidaten, leden en sympathisanten een slecht resultaat op voor sp.a Deinze. Maar de partij blijft niet bij de pakken zitten en gaat gemotiveerd voor een goed resultaat met de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van juni 2014.

Deinze stemde vorige week niet voor hardwerkende constructieve politici zoals Josiane Claerhout en Willy Bekaert van sp.a, maar koos voor enkele onervaren nieuwkomers. sp.a werd door de kiezer gehalveerd in percentage en verloor zo twee zetels. De linkse oppositie verloor, de rechtse werd ondertussen een pak groter dan voorheen. sp.a lijsttrekker Freija Dhondt is de enige sociaaldemocraat in de Deinse gemeenteraad de komende zes jaar. Er werd gevloekt en getreurd in De Pulle aan de Stationsstraat op veertien oktober, maar sp.a blijft niet bij de pakken zitten. Het slikt de bittere pil en gaat door. De partij zal de komende jaren vanuit de oppositie het verschil maken met haar dossierkennis en ervaring.
sp.a Deinze zal de komende zes jaar de Deinzenaren overtuigen dat er in onze stad nood is aan een opbouwend en positief project! Een project zoals dat in haar verkiezingsprogramma voor deze verkiezingen beschreven staat. Het blijft vandaag even actueel als vóór veertien oktober en het zal nog actueel zijn binnen zes jaar. Want CD&V bestuurt nog altijd met Open-VLD. Het politieke landschap schuift ondertussen verder op naar rechts, waardoor de nieuwe meerderheid hoogstwaarschijnlijk een meer conservatief beleid zal voeren dan in de vorige bestuursperiodes. sp.a gaat hier tegenin.

Want de Deinse afdeling van sp.a is niet verslagen. De bestuursleden en sympathisanten van de partij, waaronder een hele hoop nieuwe mensen, zijn door deze uitslag nog meer gemotiveerd om te bewijzen wat ze waard zijn. De goede uitslag bij de provincieraadsverkiezingen stimuleert kersvers provincieraadslid Freija Dhondt en haar team om de volgende zes jaar hard te werken. sp.a zal er alles aan doen om binnen zes jaar sterker voor de dag te komen. Te beginnen met de campagne voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van juni 2014, al binnen 18 maand.

sp.a Deinze laat zich dus niet kisten. Er is volgens hen niets mis met een open geest. Met vriendschap, respect en solidariteit. De Deinse socialisten blijven hiervoor strijden, nu en in de toekomst.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...