Veldloop ‘Grote prijs stad Deinze in Brielmeersen’

De jaarlijkse veldloop ‘Grote Prijs Stad Deinze’ van Atletiekclub AC DEINZE is op zondag 18 november 2012 toe aan zijn 16de editie en is in die periode uitgegroeid tot de populairste cross van het land. Vorig seizoen zakten liefst 1421 atleten af naar het recreatiedomein ‘Brielmeersen’, een recordaantal in de annalen van de club.

De traditionele omloop met zijn variatie aan grasstroken, houtsnipperpaden, bochten en heuvels is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Enkel werd de startstrook, die net als vorig jaar gesitueerd is op de speelweide ter hoogte van het doolhof, aangepast om opstroppingen bij de start van de drukst bezette wedstrijden te vermijden.

Het begint allemaal om 11.45 h met een race voor atleten met een handicap. Vanaf 12.00h worden daarna in totaal 20 wedstrijden op gang geschoten verdeeld over 23 verschillende leeftijds-categorieën, van de jongste benjamins (vanaf 6 jaar) tot en met de masters. Nieuw dit jaar is wel, dat de masters mannen ouder dan 50 jaar afzonderlijk de wei worden ingestuurd. Op de spectaculaire omloop in de Brielmeersen haalt de beste van het lot uiteindelijk altijd de bovenhand. Vraag is dus wie dit keer in de hoofdwedstrijden voor seniores de opvolgers zullen worden van Angelo Vandecasteele bij de heren en Barbara Maveau bij de dames.

Vanzelfsprekend rekenen de inrichters erop, dat ook dit seizoen de eigen atleten massaal aan de start zullen verschijnen. Bij de vorige editie slaagden Gerben De Permentier, Ferre De Groote en Camilla De Bleecker erin de bloemen in eigen rangen te houden. Benieuwd of zij deze prestatie kunnen herhalen. Verder wordt er door trainers en bestuur van AC Deinze op nog enkele podiumplaatsen gerekend en wordt met spanning uitgekeken naar de nieuwelingen binnen de club. Misschien zorgen die wel voor de verrassing van de dag ?

Voor verdere info zie website van de club: www.acdeinze.be. Niet-aangesloten atleten kunnen op de wedstrijddag zelf vanaf 10.30u op het secretariaat van de atletiekpiste inschrijven. Kleedkamers in de accommodatie van AC Deinze voor de dames of in de kleedkamers naast de atletiekpiste voor de heren. Zoals gewoonlijk vindt de prijsuitreiking plaats in het Vrij Technisch Instituut, Leon Declercqstraat 1.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...