X
    Categories: Evenementen

Baby 3-daagse in De Ceder

Deze driedaagse voor pasbevallen moeders met hun baby bestaat ongeveer een 20-tal jaar maar de formule werd enkele jaren grondig gewijzigd. Waar vroeger de verwenning voor mama’s centraal stond (massage, pedicure, manicure), wordt nu meer gefocust op relatie moeder/baby.

Er worden workshops georganiseerd zoals babymassage, watergewenning, initiatie draagdoeken. Door ervaring werd opgemerkt dat pasbevallen mama’s heel onzeker zijn en zowel bevestiging als informatie nodig hebben. Hierop wordt ingespeeld door professionelen uit het vak aan het woord te laten door middel van bv een praatcafé tussen de mama’s en een vroedvrouw, een initiatie osteopathie, workshop EHBO & reanimatie bij baby’s/kinderen. De 1ste weken en maanden na de geboorte van een baby verlopen dikwijls chaotisch en verliezen de mama’s zichzelf in de dagelijkse sleur van het huishouden en de zorg van het gezin.

Tijdens deze driedaagse worden aan de mama’s ook wellness aangeboden in de vorm van een massage, gebruik van sauna/infraroodcabine/jacuzzi, vrij zwemmen in het verwarmd zwembad.

Tijdens deze driedaagse staat een team van kinderverzorgers klaar om de baby’tjes op te vangen in een daarvoor ingerichte ruimte zodat de mama’s op het gemakje kunnen deelnemen aan de workshops of genieten van de verwenmomenten.

Vroeger konden enkel mama’s die in DeCeder overnachten deelnemen aan de Baby3daagse waardoor het grotendeel van de mama’s buiten Deinze/Oost-Vlaanderen kwamen maar sinds eind vorig kunnen nu ook mama’s uit Deinze en omgeving deelnemen aan de driedaagse zonder te overnachten.

Meer info omtrent de Baby3daagse vindt u terug door hier te klikken.[mapsmarker marker=”25″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze: Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!
Related Post