Belgische AGH-jongeren tweede op tornooi in Walisellen

Op vrijdag 2 november vond in Walisellen (Zwitserland) een interland Artistieke Gymnastiek Heren plaats tussen jongeren uit Zwitserland, Nederland en België. Het Belgische team werd samengesteld uit jongens geboren die geboren zijn in 1996 t.e.m. 1999. Ze haalden een mooie tweede plaats na Zwitserland. Het Nederlandse team werd derde.

De Zwitserse federatie vaardigde zowaar de volledige EK-juniorenploeg van het EK in Montpellier (mei 2012) af. Het team, met allemaal gymnasten geboren in 1994 en 1995 en dus ouder dan de Belgische deelnemers, haalde brons op het EK en kon ook nu met 330,70 punten de overwinning in de wacht slepen.

Voor de Belgische jongens kaderde de deelname in de voorbereiding van het European Youth Olympic Festival (voor de gymnasten geboren in 1996 en 1997). Aaron Blomme (Gymteam Sint-Niklaas), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe), Noah Kuavita (SILOK Deurne) en Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) plaatsten zich met 296,750 punten op een mooie tweede plaats. We zagen vooral goede prestaties aan ringen en sprong. Aan de brug en het rek ging het minder goed. De jongens wisten evenwel een en ander goed te maken met een prima prestatie aan vloer.

Individueel mocht Florian Landuyt met 77,450 ptn de bronzen medaille in de wacht slepen. Eerste plaats was voor Serhani Taha (SUI) met 82,450 punten, tweede plaats voor Christian Baumann (SUI) met 81,400 punten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...