In Memoriam Raoul De Keyser zondagvoormiddag 9 december om 10u30 in het Museum van Deinze en de Leiestreek

Op 5 oktober 2012 overleed kunstschilder en Deinzenaar Raoul De Keyser. Hij was één van de belangrijkste Belgische abstracte schilders en wordt unaniem erkend als één van de meesters van de 20ste-eeuwse beeldende kunst in Vlaanderen. Raoul De Keyser geniet een sterke internationale reputatie en laat een indrukwekkend en persoonlijk oeuvre na.
In samenwerking met de familie De Keyser organiseert het Museum van Deinze en de Leiestreek op zondagvoormiddag 9 december om 10u30 een ‘In Memoriam’. Omringd door het werk van de kunstenaar zullen Neeka, Martin Carrette en Wim Opbrouck hem hulde brengen.

Voor het programma ‘Kleur in E-Mineur’ van Radio 1 componeerde Neeka (pseudoniem voor zangeres Ilse Govaerts) in juni 2012 een lied bij het werk ‘Come on, play it again nr. 9 en nr. 6’ van Raoul De Keyser. Op het ‘In Memoriam’ brengt ze het samen met enkele van haar andere creaties als eerbetoon aan de kunstenaar.

Ook stadsdichter Martin Carrette liet zich door één van de werken van Raoul De Keyser inspireren. Het schilderij ‘Dubbelspie en krijtlijn’, dat tot de collectie van het museum behoort,zette hem bij het overlijden van de kunstenaar aan tot de creatie van een nieuw gedicht. Op 9 december brengt hij het zelf voor de toehoorders in de nabijheid van het schilderij.
Wim Opbrouck is naast acteur, artistiek leider van NTGent en creatieve duizendpoot binnen het Vlaamse podiumlandschap, ook bevriend met de kunstenaar. Op eigenzinnige wijze verenigt hij woord en muziek in een geheel dat zowel ingetogen als feestelijk Raoul De Keyser eer aandoet.

Allen die de kunstenaar genegen waren, zijn van harte welkom.[mapsmarker marker=”6″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...