Als je ’t mij vraagt… Project rond burgerparticipatie in Deinze

De hernieuwde Markt, meer sociale woonvoorzieningen, Kaandelfeesten, meer sport en spel, boottochtjes op de Leie, … De inwoners van Deinze zullen het dit jaar zeker gemerkt hebben: Deinze groeit en bloeit! Maar wat vindt de Deinzenaar daar eigenlijk van?

Deinze nam de laatste jaren heel wat initiatieven om de stad leefbaar en aantrekkelijk te maken. De stad ontwikkelde zich tot een centrum waar voor iedereen heel wat mooie activiteiten plaatsvinden. De mening van de bevolking staat daarbij hoog op het prioriteitenlijstje.

Kortom, wat vinden Deinzenaars van het huidige beleid? Wat vinden zij goed en niet goed? En hebben ze ook suggesties of ideeën voor meer of betere acties?

Om op deze vragen een antwoord te krijgen, geven het stadsbestuur en het OCMW de burgers van Deinze graag een extra stem. Hoe meer informatie de stad immers van haar burgers krijgt, hoe beter ze de maatschappelijke noden in kaart kan brengen en haar beleid erop kan afstemmen. De stad wil de mening van haar inwoners kennen over bijvoorbeeld mobiliteit, milieu, stadsontwikkeling, cultuur, sport, welzijn, vrije tijd… om op basis hiervan een beter bestuurlijk beleid te voeren.

Hoe kunnen Deinzenaars hun stem laten horen?
In de eerste week van december krijgen een 5000-tal Deinzenaars van 16 jaar en ouder een vragenlijst. Wie de vragenlijst invult, kan leuke prijzen winnen, zoals een boottocht op de Leie, een mand met streekproducten, tal van aankoopcheques ter waarde van tien euro, Blue Bike-abonnementen en zwemabonnementen.

Wie geen vragenlijst gekregen heeft maar toch zijn mening kwijt wil, kan deelnemen aan een van de groepsgesprekken. Inschrijven kan via www.deinze.be/alsjetmijvraagt of bij Laurence Hauttekeete, projectmedewerkster beleidsplanning.

De resultaten van deze bevraging bij de burgers zullen op geregelde momenten terug naar de burger gecommuniceerd worden. Het gehele project rond burgerparticipatie kan trouwens ook van dichtbij gevolgd worden via www.facebook.com/staddeinze of via de tweets van Stad Deinze. Vanaf deze week zullen ook de affiches over dit project het straatbeeld sieren en we moedigen burgers, handelaars, verenigingen, … dan ook aan om zelf affiches uit te hangen. Deinzenaars die graag zelf een affiche over dit project wensen te ontvangen, kunnen er eentje verkrijgen bij Laurence Hauttekeete.

Meer info: Laurence Hauttekeete: tel. 09 381 95 11, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...