Senioren vinden massaal de weg naar volwassenenonderwijs

Naar aanleiding van de seniorenweek, stelt cvo Kisp, een van de grootste opleidingscentra in de regio Gent-Meetjesland, vast dat levenslang leren vandaag meer dan ooit een realiteit is geworden. Momenteel is bij cvo Kisp 20% van de cursisten ouder dan 55 (tegenover 17% in 2004-2005). De senioren zijn bijzonder trouwe cursisten die met veel enthousiasme vaak jarenlang de ene cursus na de andere volgen en volledige opleidingstrajecten afwerken.

De senioren volgen vooral computercursussen. 61% van de cursisten die computerlessen volgen, is ouder dan 55. Het grote aandeel senioren is te danken aan de seniorencursussen. Senioren kunnen bij cvo Kisp op een aangepast tempo niet minder dan 16 modules volgen gaande van “Ontdek je computer” tot “Ontdek de iPad”.

Ook talen spreken de senioren aan. Bijna een derde van de taalcursisten is ouder dan 55. Daarnaast zijn de senioren met respectievelijk 20 en 18% van het cursistenaantal goed vertegenwoordigd in de kooklessen en lessen fotografie. Veel senioren volgen bij voorkeur overdag les. Dat men al de bovengenoemde opleidingen ook overdag kan volgen bij cvo Kisp, verklaart mee het succes ervan.

De oudste cursist van cvo Kisp is 86 jaar en volgt de computercursus ‘Doe mee met je computer’ in Zelzate.

Meer info hier

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...