Cultuurschok is er in 2013 ook terug met de Lazy Friday’s!

De zeer gesmaakte Lazy Friday concerten komen er terug aan, er kan nu reeds in voorverkoop tickets gekocht worden voor de 4 verschillende avonden. Een tip voor een nieuwjaarsgeschenk!

vrijdag 1 februari – Kadril en Pablo Casella Kadril.
Kadril startte eind jaren ’70 in een toen nog vrijwel folkloos Vlaanderen en kende haar grote doorbraak met het album “De vogel in de muite” eind jaren ’80. Sindsdien gaven zij met hun typische ‘folkrock’ een eigen sound aan de ‘roots’muziek in Vlaanderen. “Nooit met Krijt”, “De groote boodschap” en het project “La Paloma Negra” met de Brussels-Gallicische vrienden van Alumea zijn daarom uitgegroeid tot klassiekers van formaat. Tijdens het project “That’s all folk!” (2008-2010) liet zangeres Karla Verlie het vernieuwde Kadril ontkiemen. En het moet gezegd: nergens klikt het zo goed, nergens is het huwelijk tussen traditie en vernieuwing zo volmaakt als bij Kadril. U kunt bevoorrechte getuige zijn van een stevige terugblik op dertig jaar swingend en potig pionierswerk. Een must voor wie van folk houdt.

Vrijdag 1 maart – Derek & Django’s Trio
In 1989 staat Dirk Dhaenens nog bekend als Derek van de Gentse rockband DEREK & THE DIRT. Het gelijknamige debuutalbum wordt geproduceerd door Thé Lau en is een schot in de roos. Als de dagen van Derek & The Dirt geteld zijn, verlegt hij zijn grenzen en waagt hij zich met ‘Petit Lapin’ aan het betere Franstalige werk. We schrijven 1999 en Derek & Vis heeft een stevige radiohit beet.
In het Gentse gelegenheidsproject “Het Gespuis” leert Derek de muzikaliteit van de Nederlandse taal kennen, en maakt er vooral muzikale vriendschappen voor het leven, met Bruno Deneckere (multi- instrumentalist), Nils De Caster (viool, lap en pedal steel, mandocello, gitaar) en Mario Vermandel (bassist uit Bassevelde). De muzikale en literaire duizendpoot Derek die ondertussen vijftien Engelstalige en Franstalige albums en twee Nederlandstalige heeft opgenomen, is, neem het van ons aan, een eigenzinnige blijver. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: we zijn “blij met een beetje zon”, maar staan toch liefst een avond lang in zijn muzikale schaduw.

vrijdag 5 april – B-Big Band & Barbara Dex
We schrijven 2009 als Cultuurschok de “B” – Bigband op de rails zet. Tijdens het Zijspoor – festival gaat Tom De Bie, al jaren de ongekroonde koning van de betere Deinse muziek, voor het eerst aan de slag met meer dan 25 lokale muzikanten. Het zou het vertreksein worden voor een muzikale reis die in 2011 halt houdt bij een uitstekende samenwerking met Jo Lemaire in de Brielpoort. De “B” – bigband onder leiding van Jan De Neve, verovert zich meteen een basisplaats in het concept van de “Lazy fridays”. En zo haalt Cultuurschok twee jaar na Jo Lemaire opnieuw een klassebak op het big band – podium. Zij die ooit het onschuldige Eurosong – sterretje was, uit het meligste hout gesneden, is ondertussen een uit de kluiten gewassen performer die aan de zijde van An Pierlé en Tom Helsen stevig aan haar muzikaal ‘sérieux’ heeft gewerkt. In de Brielpoort mag Barbara Dex, geflankeerd door Tom De Bie, nog eens flink uithalen. Wij houden alvast onze adem in.

Vrijdag 10 mei – Dominique Vantomme & Guests : Roland, Kathleen Vandenhoudt, Bert Marijsse
Dominique Vantomme “houdt van veel muziekjes”, “speelt alles graag” en “wie doet hem dat na” ? Momenteel tourt de toetsenist met Axelle Red en “doet hij de CC’s ” met Geike Arnaert. Maar één avond om de twee jaar is hij helemaal van ons en speelt de “bezige bij” de blues. En bij de blues horen boezemvrienden, zoals daar zijn Kathleen Vandenhoudt, Roland Van Campenhout en Bert Marijsse. Kathleen Vandenhoudt heeft menige muzikale watertjes doorzwommen. Die brachten haar onder andere in Rusland, als Belgisch ambassadeur met Pieter-Jan Desmet en Steven Debruyn, en in Spanje bij de gerenommeerde componist en jazzmuzikant Xavi Maureta. Het Gentse enfant terrible van de blues, Roland Van Campenhout, deelt de jongste tijd wel eens vaker het podium met muzikale zielsverwanten onder wie Steven Debruyn en Tony Gyselinck. Deze keer heeft hij naast Kathleen Vandenhoudt ook Bert Marijsse aan zijn zijde, de jonge Deinzenaar die onder meer met de bluesband “Moanin Maurice and the Muddy Roads” hoge ogen gooide.

Tickets en info: http://www.cultuurschok.be/

[mapsmarker marker=”10″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...