Deinze treedt toe tot SAVE charter steden en gemeenten

Yannic LRMet de goedkeuring van het budget 2013 op de jongste gemeenteraad, is ook een akkoord verleent door de stad Deinze voor het toetreden tot het SAVE charter steden en gemeenten. Een verzoek hiervoor werd in juni door gemeenteraadslid Yannic Demeyer ingediend.

Met het toetreden erkent de stad nog meer aandacht voor mobiliteitsveiligheid, en in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen.

SAVE charter
De Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK), heeft midden april 2012 een site gelanceerd, volledig gewijd aan het project ‘SAVE charter steden en gemeenten’.
Sinds vorig jaar betrekt OVK ook steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid via een specifiek SAVE charter.
Aan de hand van dit charter, dat bestaat uit 7 doelstellingen, wenst OVK de lokale besturen aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen.

Deinze en verkeersveiligheid
‘Ongetwijfeld worden nu reeds acties ondernomen om de verkeersveiligheid en bewustwording in Deinze te verbeteren, maar een dergelijk charter kan toch een meerwaarde betekenen. De doelstellingen vertrekken vanuit een globale visie, een goede verkeersanalyse en zijn gesteund door een SAVE coördinator met grote expertise.
Deinze is een scholenstad en is in volle ontwikkeling. Er ontstaan vele nieuwe infrastructuren. Extra waakzaamheid voor de verkeersveiligheid ten aanzien van een zeer gevoelige doelgroep – kinderen – is ten stelligste aangewezen.
Ook bestaande verkeersonveilige plaatsen zouden met een dergelijk charter, waarbij aan de hand van een inventarisatie een actieplan wordt gemaakt, gebaat zijn.

Een globaal plan, specifiek voor het verhogen van de verkeersveiligheid van de jongeren, zal een meerwaarde bieden aan het mobiliteitsplan.’, zegt Yannic Demeyer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...