Nieuwjaarsdrink voor inwoners Molenhuisstraat, Meirebeekstraat, Wilgenhoek en Kiekendreef

Op vrijdag 04 januari 2013 omstreeks 20u gaat voor de achtste keer de Nieuwjaarsdrink door voor alle inwoners van de Molenhuisstraat, Meirebeekstraat, Wilgenhoek en Kiekendreef. Deze drink gaat door op de hoek van de Meirebeekstraat – Molenhuisstraat te Deinze (Bachte-Maria-Leerne). Meer dan honderd aanwezigen zullen op deze avond klinken op het nieuwe jaar 2013.

Door deze samenkomst trachten de organisatoren het samenhorigheidsgevoel en de burgerzin te verbeteren binnen de vermelde straten en zelfs daarbuiten. De zin voor een meer sociale gemeenschap dient in deze tijd gestimuleerd en gekoesterd te worden.

Ieder jaar tracht de organisatie de buurtbewoners iets aan te bieden nl. een nieuwjaarsreceptie op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar, een gratis paasbloemetje en een eetfestijn de zondag voor 11 juli. Op 8 juli 2012 kregen ze bezoek van nieuwszender VTM en werd het eetfestijn getoond voor gans België op het laatavondnieuws van VTM. Dit was een primeur voor deze kleine vereniging.

Nieuwjaarsdrink

Iedereen van de organisatie (Frank De Wulf, Kris Steyaert, Frans Van Vijnckt, Etienne Taelman en Johan Bazijn) tracht gestalte te geven aan dit gebeuren om dit uit te bouwen tot een gezellig samenzijn waar buren elkaar begroeten en waar ze trachten om tot een goede buurtschap te komen. Een vriendelijk woord of een goeie morgen tussen de buren kan soms wonderen doen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...