Kerstmarkt op de vernieuwde markt in Deinze

Zaterdag 8 en zondag 9 december gaat voor de eerste keer de kerstmarkt door op de vernieuwde markt. Deze editie zal anders zijn dan vorige jaren, het stadsbestuur heeft namelijk 32 chalets met verlichting voorzien.

Ook dit jaar wordt gestreefd naar gezelligheid en een leuke sfeer. Groene fonkelende poorten, geplaatst aan het begin en het einde van de Markt verwelkomen iedere bezoeker en openen voor haar of hem het kerstparadijs van Deinze. Verschillende handelaars uit Deinze en omstreken prijzen cadeau- en sfeerideetjes aan. Anderen schenken een borreltje uit, of verkopen een pannenkoek aan de vele bezoekers die op deze kerstmarkt te gast zijn.

Om een gezellige, warme sfeer te creëren worden her en der vuurkolven (12 in totaal) tussen de kerstkraampjes geplaatst. De kerststal wordt geplaatst op het Sint-Poppoplein en zal er blijven staan tot na Nieuwjaar. Maar liefst 4 koetsen rijden op zondag 9 december van 14u. tot 17u. rond op de Markt tijdens de kerstmarkt en door de Tolpoortstraat Een GRATIS ritje met een koets is voor een kind een onvergetelijke ervaring! Er kan opgestapt worden aan het stadhuis. Tevens kunnen onze kinderen genieten van de aanwezigheid van verschillende kerstmannen. Twee kerstmannen delen bonnetjes uit voor een gratis ritje op de kindermolen, een zakje oliebollen.

De alternatieve kerstmarkt zal opnieuw plaatsvinden in de Volkskring..

Zelfs de meest argeloze bezoeker zal niet naast de fonkelende kerstbomen en de schitterende kerststal kunnen kijken. De geuren van oliebollen, kruidenkoek en warme drankjes zullen hen met de neus op één feit drukken: Kerstmis is op komst en dus kerstmarkt alom!

Een kerstmarkt mag niet dichtslibben onder z’n eigen succes maar mag ook geen “vermoeidheid” vertonen. De Deinse kerstmarkt moet groeien, elk jaar een beetje meer. Vandaar dat we dit jaar méér animatie brengen voor klein en groot en dat wij voor 2 dagen gaan.

Op zaterdag zijn er verschillende activiteiten waaronder:
14u – 17u The Christmas streetband
17u30 – 19u30 De Troubadours
20u – 22u Saxofoonensemble Saxplosion

15u – 17u Kerstman op grote fiets
18u – 20u Jonglerende sneeuwman

Op zondag
12u – 13u15 The Barefoot Jazz Quartet
13u30 – 13u45 De madammen
14u – 14u15 De madammen
14u30 – 14u45 De madammen
15u – 17u00 Sax Obsession
17u30 – 20u30 Knappe Koppen

14u – 16u IJskoningin

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...