Nieuwjaarsreceptie stad Deinze op 6 januari 2013

Naar aanleiding van het nieuwe jaar organiseert het stadsbestuur voor de tweede maal in Deinze een nieuwjaarsreceptie met medewerking van de lokale producenten. We hopen dat het succes van 2012 mag herhaald worden en dat de weergoden ons opnieuw goedgezind zijn.

wpid-IMG_20120108_090541.jpg

Op zondag 6 januari tussen 11 en 13 uur op het Sint-Poppoplein trakteert de stad Deinze haar inwoners met een drankje en/of een hapje. Iedere bezoeker ontvangt bij aankomst twee consumptiebonnen die hij/zij omruilt bij de stand naar keuze. De consumptiebonnen zelf worden verdeeld op twee verschillende plaatsen, ter hoogte van de Kaaistraat en op het voetpad langs het Sint-Poppoplein, rechtover de Brielstraat. Het Sint-Poppoplein blijft volledig vrij voor de bezoekers.
De kerstkraampjes met de streekproducten staan langs de kade. Kerstbomen, receptietafels en houtkolven zullen ook mee de sfeer bepalen op het Sint-Poppoplein.

Volgende producenten zijn aanwezig op het Sint-Poppoplein:

Als stad van de kip en van de Stoet van Canteclaer mag Delikip uit Gottem niet ontbreken.
De kippenboutjes worden ter plaatse gebakken. Een hete lekkernij voor jong en oud.

Marco Beth, onze fabrikant van gekookte hammen, Délimel met melk vers van bij de boer, Augustijn Kloosterkaas en Dossche Mills (Molens van Deinze) met de Koninklijke Bakkersbond Deinze werken samen én bieden de bezoekers warme croques en belegde broodjes aan.

Ham met Tierenteynmosterd uit ‘Deinze’ is er te proeven. Voor de zoete mondjes is er ook nog Filliersgebak.

Het Fruitbedrijf van Marc Cocquyt en de zijnen langs de Meerskant in Meigem mag hierop uiteraard niet ontbreken. Hij schenkt u een fluitglas appelcider of een beker fruitsap appel, appel-peer, appel-kriek of appel-rode biet, allemaal eigen makelij, uit.
Een gezonde fruitbrochette kan je er ook verkrijgen.

Deinze is Laureaat Vlaanderen Lekker Land, waarbij Filliers de rode draad is. Dit willen we dan ook niet onmerkbaar laten voorbijgaan. Scouting Deinze schenkt hartige borreltjes en voor de koukleumen Fillierskoffie uit.

Deinze Export, een lichte vers pintje is er gekomen op initiatief van de Jonge Kamer Deinze & Leiestreek die het ook verder promoot.

Huisbrouwer Piet van de kleinschalige ambachtelijke brouwerij Sint-Canarus uit het vlasdorp Gottem houdt van de kruidige 100 % natuurlijke Sint-Canarus Tripel.
Bij het stevige hoort ook een stukje vlees. De Cauwehoek, de hoeveproducent uit Zeveren, zorgt hiervoor.

Uiteraard kan iedere bezoeker ter plaatse bij de producent zelf naar wens een hapje en een drankje aankopen. Onze streekproducenten zijn er op voorbereid.

Ook Liebaert helpt ons, zodanig dat ieder kraampje er fraai en uniform uitziet. Ze levert de nodige stoffen om de tafels/schragen te bedekken.

Tevens besliste de O.-L.-Vrouweparochie, E.H. Deken Rudy Van Acker en zijn bestuursleden, de zondagsviering die normaal om 11 u. begint, uitzonderlijk die dag om 10 u. aan te vangen. De kerkgangers kunnen dan aansluitend de nieuwjaarsreceptie bijwonen.

Enkel bij hevige regen verhuist het totale concept naar de Brielpoort.

Voor de veiligheid werden er ook verkeersmaatregelen genomen die gelden van 10 tot 14 uur:
– Personen met een beperking kunnen hun wagen kwijt aan het Emiel Clausplein via de Markt.
– De Leiedam vanaf het Sint-Poppoplein tot aan de Kalkhofstraat wordt volledig afgesloten voor het verkeer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...