Vernieuwing graf Antoon Van Parys

Deze voormiddag 19 december 2012 werd door het college van burgemeester en schepenen van de stad Deinze, in aanwezigheid van de leden van de stedelijke erfgoedcommissie en Kring voor Geschiedenis en Kunst van Deinze en de Leiestreek en van enkele familieleden van de kunstenaar, het vernieuwde graf van de Deinse beeldhouwer Antoon Van Parys ingehuldigd.

Het werk van beeldhouwer Antoon Van Parys kenmerkt zich door ingetogenheid en mystiek en siert huizen, pleinen en graven. De beeldhouwer Van Parys was op zijn sterkst in het scheppen van funeraire kunst en oorlogsmonumenten, o.m. De Puinruimer aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Deinze.

Onthulling graf A. Van Parys 19.12.2012

Het pièta-beeld op het graf, van de hand van de kunstenaar zelf, kreeg een nieuwe artistieke sokkel en een sobere groenaanleg met bodembedekkers en haagplanten vervangt de vroegere steenslag op het graf. Dankzij deze ingrepen heeft Antoon Van Parys eindelijk een laatste rustplaats gekregen die past bij zijn status als kunstenaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...