Zevende editie van Legends Festival in de Brielpoort

Een unieke muzikale avond in de Brielpoort te Deinze op zaterdag 22 december. Er ooit van gedroomd om Metallica, Blaze Bailey, Ostrogoth en Motörhead op één avond op hetzelfde podium te zien staan? Op zaterdag 22 december wordt die droom bijna werkelijkheid, want op de zevende editie The Legends festival staan Europa’s betere tribute bands van Motörhead en Metallica maar ook de originele groepen Ostrogoth en jawel Blaze Bailey (ex Iron Maiden frontman) in de Brielpoort te Deinze geprogrammeerd.

Snaggletoöth of de ultieme Motörhead tribute groep mag de avond openen. Ze komen uit Nederland. De groep werd opgericht door Roel Sanders beter bekend als drummer van Got Dethroned die als eerbetoon aan zijn helden met dit project begon. De groep is inmiddels een begrip. Ze treden bijna wekelijks op. Motörhead vulde onlangs nog in december de zaal volledig. Voor wie het toen te druk vond of te laat was voor een ticket is dit een kans om niet te missen bovendien grijpt Snaggletoöth ook terug naar de klassiekers op de setlist. Naast Ace Of Spades komen ongetwijfeld ook zeker aan bod Overkill, Bomber, Killed By Death, We are The Röadkill en vele meer. 1 uur lang de klassiekers zuiver na gespeeld daar staat Snaggletoöth garant voor. Zoals de 3 mansformatie het mooi kan zeggen Everything is rock en Roll. U weze gewaarschuwd.

Ostrogoth is zowat de oudste bekendste groep uit de (NWOBHM) new wave of Britisch heavy metal periode. Ze komen uit Gent en waren zowat de pioniers voor de Belgische hard-rock in de jaren 80. De groep werd opgericht in 1976. Van de pioniers blijven nog steeds over Mario ‘Grizzy’ Pauwels en Marnix ‘Bronco’ Van De Kauter over. De groep werd beïnvloed door meer melodieuze hard-rock groepen. In ’83 verscheen Full Moon’s Eyes een klassieker voor de muziekliefhebbers. Eveneens dat jaar traden ze op Het Heavy Sound festival waar Metallica ook optrad. In ’84 Verscheen Ecstacy and Danger. Dat bezorgde hen ook een plaats op het allereerste Pukkelpop festival. Het nummer Queen of Desire werd eveneens gebruikt bij het play station spelletje Brutal Legend. Later verschenen nog Too Hot in 85 en Feelings of Fury in 87. Na diverse personeels wisselingen split de legendarische groep voor 15 jaar. In 2002 eerder toevallig het 20 jarig bestaan van hun platenfirma Mausoleum opende opnieuw enkele deuren. Na enkele optreden in het buitenland op festivals hebben ze de smaak opnieuw te pakken. Enkele nieuwe muzikanten werden gezocht en gevonden en jawel 2012 Ostrogoth staat opnieuw live op de planken. Dit optreden in Deinze is het eerste op Oost-Vlaamse boden en voor wie reeds een luister sessie ging opzoeken op hun site weet het zeker ze zijn terug en misschien wel sterker dan ooit te voren. Ostrogoth is ready to Rock. http://www.ostrogothofficial.com/

Blaze Bailey beter bekend als de ex frontman van Iron Maiden zal een unieke akoestisch X-Mas concert weergeven. Maiden akoestisch. Het moet een intiem ultieme weergave worden met een greep uit zijn verleden. Van Wolfbane over Iron Maiden (The X-Factor, Best of The Beast, Vertuel XL) tot Blaze Bailey 2012.

Metallica gebracht door The Unforgiven. The Unforgiven bestaat inmiddels al enkele jaren uit een hechte vriendenkring. Elk van de leden draagt Metallica een warm hart toe. Kenmerkend voor The Unforgiven is het strakke samenspel en hun energieke live performance. Door de jaren heen heeft de band in Nederland en in het buitenland de zalen plat gespeeld. Hun optredens hebben een dynamisch en spectaculair karakter, wat erg aanslaat bij het publiek. De echte rock, de oorspronkelijke “sound from the heart” spreekt echter niet alleen de enthousiaste Metallica-fan aan: elke ware muziekliefhebber geniet van de geweldige sfeer die The Unforgiven brengt. Met hun 1 uur 15 minuten durende show nemen zij iedereen mee in de 20 + -jarige geschiedenis van Metallica, waardoor fans van het eerste uur en de latere instromers van een geweldige avond worden voorzien! Hierbij komen de mooiste ballads (Nothing else matters / The Unforgiven) en de hardste songs (o.a. Blackened / Damage inc./Frantic) aan bod, waardoor 3 metal-generaties bijeengebracht worden. Ook hun eigen medley passeert de revue, waardoor iedereen verrast wordt door een feest van herkenning. De groep trad een aantal jaren geleden reeds op de eerste editie van legends en kreeg zoveel lof dat ze zeker nog eens moesten terug vragen. Ze worden hiermee beloond werden met een plaats als headliner. Dit betekent dat ze een volledige full show zullen brengen wat het ongetwijfeld nog boeiender maakt voor de Metallica fans. www.theunforgiven.nl

De deuren openen om 18uur. De eerste groep zal openen om 18u25u. Alle groepen brengen minimaal 1 uur live show. Tickets in vvk kosten 16,00 Euro aan de kassa betaal je 20,00 Euro. Tickets zijn verkrijgbaar via: Vvk: Fnac (alle vestigingen Gent, Brussel, Luik, Wijnegem, Leuven, Lile(FR)), Music House Oudenaarde, Feedback Aalst, Pop Center Kortrijk, Metal Zone Leuven …

[mapsmarker marker=”2″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...