Gemeentelijke fase van het rampenplan opgeheven

De gemeentelijke fase van het rampenplan is deze voormiddag opgeheven. Gisteren had de burgemeester de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd n.a.v. de wateroverlast. In 2 zones waren enkele woningen bedreigd, nl. in de deelgemeente Petegem, op de hoek van de Nachtegaalstraat en de N43, en in de deelgemeente Meigem, meer bepaald in de Pastoriestraat, tussen de Diepestraat en de Wierookstraat. De brandweer en Civiele Bescherming konden verhinderen dat de woningen onderliepen door de hele nacht water over te pompen.
De waterstanden van de Leie blijven nog uitzonderlijk hoog. In Astene loopt de Leie over in het overstromingsgebied aan de Maaigemdijk. De Maaigemdijk is afgesloten voor fietsers en voetgangers.

In de Nachtegaalstraat in Petegem zijn de problemen opgelost. De brandweer heeft de hele nacht water van de Tichelbeek overgepompt richting de Leie. Hierdoor werd de N43 op de grens van Deinze en Zulte afgesloten voor het verkeer. Sinds 6 uur vanochtend is de N43 terug opengesteld voor doorgaand verkeer.

Ook in Meigem is de situatie onder controle. Daar waren een aantal woningen bedreigd in de Pastoriestraat, tussen de Wierookstraat en de Diepestraat. In Meigem zullen de brandweer en de Civiele Bescherming ook vandaag nog water van de Reigersbeek overpompen naar het Schipdonkkanaal. De Vaart Linkeroever blijft hierdoor afgesloten voor het doorgaand verkeer.
Ook Schave, de Pastoriestraat en enkele plaatselijke wegen zijn afgesloten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...