Sp.a blijft ijveren voor Sneeuwlijn

Freija-Dhondt-03-2012Bijzondere weersomstandigheden zoals uitzonderlijk koud of warm weer, belasten senioren, mensen met een beperking en hulpbehoevenden extra. Deinze heeft nood aan een winter- én zomerplan om deze specifieke bevolkingsgroepen bijkomende ondersteuning te bieden.

Tijdens de winters van 2010 en 2011 stelde sp.a Deinze tot tweemaal toe het idee voor om een sneeuwlijn op te richten in onze stad (zie www.deinzevolgenswilly.be/politiek.lasso?detail=6138). Elke inwoner is immers verplicht ijs en sneeuw voor zijn of haar deur te ruimen. Mensen die, om tal van redenen, dit niet kunnen moeten beroep kunnen doen op anderen. Zeker nu de burgemeester Jan Vermeulen op Facebook liet weten dat wie zijn voetpad niet sneeuwvrij heeft gemaakt, een bezoekje van de politie mag verwachten. “Uiteraard stimuleert sp.a hierin het liefst haar eigen inwoners en is het bijzonder fijn als de persoon in kwestie beroep kan doen op een behulpzame buur of familie”, zegt Freija Dhondt, “maar dit is jammer genoeg niet steeds het geval”.

Om mensen extra te stimuleren en sensibiliseren vraagt sp.a dat de stad Deinze een campagne uitwerkt waarin een oproep wordt gedaan naar de Deinzenaren om minder mobiele mensen te helpen bij het verplicht sneeuwvrij maken van de voetpaden. “Daarnaast vraagt onze partij ook deze winter opnieuw naar de oprichting van een sneeuwlijn. De winterse dagen van de voorbije weken tonen aan dat een stad als Deinze absoluut nood heeft aan een sneeuwlijn”. Het ruimen van de voetpaden kan volgens sp.a gebeuren door het OCMW, de technische dienst van de stad, een sociaal tewerkstellingsproject, …

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...