Start campagne Damiaanactie Oost-Vlaanderen in Deinze …

Niels De Stadsbader en Damiaanreus veroveren Deinze.

Damiaanactie_2013

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Damiaanactie gedurende het laatste weekend van januari haar campagneweekend…Ook dit jaar zullen duizenden jongeren en vrijwilligers gedurende het weekend van 25 tot 27 januari overal stiftjes verkopen.

Dit jaar staat NICARAGUA centraal in de campagne: De nieuwe campagnefilm ‘Nicaragua, land van reuzen’ vertelt het verhaal van mensen die boven zichzelf uitstijgen om anderen te redden. Dokter Bravo bestrijdt berglepra op de woeste hoogtes en in afgelegen bergdorpjes. Verpleegster Martha geeft tbc-patiënten in hoofdstad Managua een nieuwe toekomst. België is een land van vele folkloristische reuzen. Zowat elk dorp of stad heeft wel één of meerdere reuzen die in optochten meelopen, soms al eeuwenlang. Maar reuzen horen niet alleen bij de folklore en ze moeten ook per definitie niet groot zijn. Iedereen kan wel een reus worden, alleen al door wat hij of zij doet.

Overzee en in eigen land

Damiaanactie kan een beroep doen op heel wat «echte» reuzen. Het zijn mannen, vrouwen en kinderen die in België of in één van haar projectlanden zich voor Damiaanactie inzetten. Een dokter in Nicaragua, een vrijwilliger in België, een kinesitherapeut in India, een verpleegster in Congo, een trouwe of occasionele donateur, een kind dat gedurende één uur stiftjes verkoop aan een warenhuis tijdens het laatste weekend van januari,… allen stellen hun eigen reuzendaden waardoor Damiaanactie haar strijd kan voortzetten tegen lepra, een verminkende ziekte, en tuberculose, een ziekte die doodt.

NIELS DESTADSBADER, peter van de Damiaanactie-campagne 2013, komt op DONDERDAG 24 JANUARI naar DEINZE het startschot te geven voor de Oost-vlaamse campagne .
Daar het in de campagnefilm gaat om REUZEN ontwierpen we een eigen DAMIAANREUS. We starten, net zoals in de film, met een DWERG en een REUS.

Alle klassen van de middelbare scholen van Deinze (zo’n 150 klassen) ontwierpen, na het zien van de campagnefilm, een REUZEpancarte, waarmee we een REUZENketting zullen vormen.
De Damiaanreus zal het er het gezelschap krijgen van twee andere reuzen uit Deinze. De belangrijkste REUZEN zullen ongetwijfeld de meer dan 150 enthousiaste vrijwilligers zijn die het komende weekend aan warenhuizen, in straten en op pleinen stifjes zullen verkopen…

Om de start van de campagne in de kijker te zetten zullen op DONDERDAG 24 JANUARI om 10.00 u alle leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia te Deinze , samen met NIELS DE STASBADER de DAMIAANREUS DOPEN en hun engagement voor de leprapatiënten aan de REUZENKETTING hangen. Op die manier willen we jongeren sensibiliseren om stiftjes mee te verkopen op het Damiaanactie-weekend van 25tot 27 januari 2013.

WELKOM OP DIT KICK OFF MOMENT IN SINT-THERESIA DEINZE (ankerschool voor dit jaar),
DONDERDAG 24 JANUARI OM 10U GENTPOORTSTRAAT 37, DEINZE (ingang via de hoofdingang van de school)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...