GroenRood wil bomen Ooidonkdreef redden

Deze week konden we in de media vernemen dat de Ooidonkdreef in Leerne aan het verzakken is en dat er snel een heraanleg van de riolering nodig zal zijn om het probleem op te lossen. GroenRood vindt het een goed plan om de geplande rioleringswerken van Aquafin te vervroegen en zo snel mogelijk te  laten uitvoeren. GroenRood wilt wel dat de overeenkomst die hierrond werd opgesteld, nageleefd wordt.

Ooidonkdreef_DSC_5962

Dirk Stroobandt: “Het heeft veel onderhandelen gekost om een moeizaam compromis te bereiken waarbij de grote riolering van Aquafin toch door de Ooidonkdreef zou komen maar waarbij afgesproken werd om zoveel mogelijk bomen te redden. Het plan was om de nog goede bomen aan het begin van de Ooidonkdreef bij het begin van de werken uit te graven en te verplanten naar plaatsen in de rest van de dreef (dichter bij het kasteel) waar gaten in de bomenrij zijn doordat zieke bomen eerder geveld werden. Zo kunnen de werken uitgevoerd worden en tegelijk de rest van de Ooidonkdreef hersteld worden tot een volwaardige dreef. Na de rioleringswerken zouden in het gedeelte van de Ooidonkdreef dichtst bij het dorp dan nieuwe bomen aangeplant worden. GroenRood ziet geen enkele reden om deze afspraken nu niet na te komen. Wij kunnen niet aanvaarden dat door het vervroegen van de werken de bomen nu gewoon gerooid zouden worden en rekenen erop dat het stadsbestuur en Aquafin hun afspraken voor het verplanten van de bomen zullen nakomen, ook als dat nu sneller moet uitgevoerd worden dan gepland.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...