Mijn allermooiste speelgoed op reis, bibliotheek Deinze

In de jeugdboekenweek van 2 tot 17 maart is er een tentoonstelling van Pieter Gaudesaboos, hij selecteerde het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Naar aanleiding van zijn nieuw boek “Allermooiste speelgoedwoordenboek” ontstond deze tentoonstelling.

Deze tentoonstelling kan je bekijken van 4 maart tot 16 maart in de kelder van de bibliotheek van Deinze.

bibliotheek_Deinze_L1010381

Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos (°9 mei 1979) spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Zijn werk is speels, origineel, met nostalgische en absurde trekjes. Zijn boeken werden meermaals bekroond met o.a. een Boekenwelp of een Boekenpluim.
Voor het boek Mijn allermooiste speelgoedwoordenboek selecteerde hij het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Van een Playmobilmannetje tot een magnetisch alfabet, van steeknagels tot Lego en van een pop tot een blokkendoos. Een dik boek waar ouders en kinderen uren in kunnen bladeren en ontdekken.
Naar aanleiding van het boek ontwikkelden Pieter Gaudesaboos en Uitgeverij Lannoo de tentoonstelling ‘Mijn allermooiste speelgoed op reis’. Na de start in het speelgoedmuseum in Mechelen kan u de tentoonstelling in Deinze bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (niet tijdens de lezingen van de jeugdboekenweek).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...