GroenRood Deinze pakt bomen Ooidonkdreef in

groen rood ooidonkdreef 169 - kopie

De drie Leernes zijn unieke natuur– en kunstdorpen. De Ooidonkdreef is de parel aan hun kroon. Het verdwijnen van de machtige bomen uit haar dreef zou een kaalslag zijn voor tientallen jaren en een kaakslag voor elke Deinzenaar.
Daarom hebben leden van GroenRood zaterdagochtend met een knipoog naar Christo de bomen van de Ooidonkdreef ingepakt. Ze hopen dat de verpakking hen kan beschermen en dat de Deinenaren zich niet laten ‘inpakken’.

groen rood ooidonkdreef 176 - kopie

Voor GroenRood zijn de verzakkingen een reden om alle mogelijkheden nog eens goed te bestuderen. Moet de grote riolering wel door de Ooidonkdreef? Wat is de meerkost om de hoofdriolering om te leiden? Wat is dit unieke stukje groen erfgoed waard? Is een dreef van zo’n klasse wel vervangbaar?
Mocht het omleiden echt onmogelijk zijn, dan zien we geen enkele reden om de eerdere afspraken niet na te komen. Wij kunnen niet aanvaarden dat door het vervroegen van de werken de bomen nu gewoon gerooid zouden worden. We durven hopen dat het stadsbestuur en Aquafin hun afspraken over het verplanten van de bomen zullen nakomen, ook als dat nu sneller moet uitgevoerd worden dan gepland. We zullen deze kwestie in de gemeenteraad aankaarten en hopen dat men nog tot inzicht kan komen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...