Sportac – Grote medaille oogst voor acrogymnasten op Oost-Vlaams kampioenschap

Afgelopen weekend (16 en 17 februari) konden we in Mariakerke terecht voor het Oost-Vlaams kampioenschap ACRO voor A en I niveau. 13 teams verdedigden de Sportac kleuren en één voor één zetten ze een prachtige prestatie neer. Elk team behaalde een medaille op het Oost-Vlaams kampioenschap waarvan 8 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles.

Sportac laura, silke en amber

I niveau
In het I niveau zijn er heel wat gymnasten die dit jaar voor het eerst deelnemen aan competitie. In de categorie I1 Duo’s haalden Fien Haers en Hazel Tack de eerste plaats. Ook voor het team Noor Careelmont en Beele Garré was het goud weggelegd in de categorie I2 Duo’s. Zij behaalden 21,750 punten. Op de 2e plaats volgde het team Kirsten De Waele en Ine Garré met 21,600 punten. In de categorie I2 Groep moesten 2 Sportac-teams opboksen tegen 18 deelnemers! Marte Snoeck, Lotte van Overbeke en Elise Paelinck konden de zilveren medaille in ontvangst nemen. Clubgenoten Zoë Van Doorne, Orphelie Lievens en Bianca Mertens stonden verdienstelijk op het podium met de bronzen medaille.

A niveau

Dezelfde trend zette zich verder in het A niveau. Fien Coppens, Justine Chemay en Lisa Sapijn kwamen aan de start in de categorie 11-16 meisjes drie. Het grote deelnemersveld belette hen niet om het zilveren plak te behalen. Ook Manon Soetens, Irma Merckx en Frauke Careelmont konden hun mannetje staan in deze categorie en verdienden de bronzen medaille.

In de categorie 12-18 meisjes paar behaalden Zara Maesele en Bieke De Keyser het gouden plak. In dezelfde leeftijdscategorie meisjes trio konden ook Famke Deleersnyder, Lore Vanden Berghe en Lisa Roels het hoogste schavot betreden.

In de categorie 13+ namen 2 Sportac-teams deel. Ook zij zetten een mooie prestatie neer en werden Oost-Vlaams kampioen: Mathilde Bruynooghe en Laurent De Ganck (gemengd paar) en Laura Van Torhaut, Amber Saelens en Silke Mertens (meisjes drie).

De topsporters waren van de partij en bewezen dat zij klaar staan voor het wedstrijdseizoen. Dit was duidelijk te zien aan de hoge scores! Nikki Snel (Sportac ’86) en Eline De Smedt (Gymfinity) behaalden goud met 57,270 punten in de categorie senioren meisjes paar. Bij de seniores meisjes drie behaalde het Sportac-team: Lara Schollier, Camille Van Betsbrugge en Sanne Van Overberghe, overtuigend de eerste plaats met maar liefst 58,325 punten. 4 punten hoger dan het team op de 2e plaats.

Deze superstart belooft heel wat voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Voor de topsporters staat er in mei nog een World Cup op het programma.