Barbara Dex, apotheose van zesde Lazy Friday – Cultuurschok

“Jaarlijks proberen we één topper te strikken. Een steengoede performer die het hele project kan dragen, iemand met een muzikaal palmares dus.” Voor het zesde opeenvolgende jaar organiseert de vzw Cultuurschok in 2013 een concertenreeks in Deinze. Na eerder al Stef Kamil Carlens, Raymond Van het Groenewoud en Marie Daulné (Zap Mama) is de apotheose van deze editie een big band concert met Barbara Dex in de Brielpoort op vrijdag 5 april 2013.

Sinds 2009 met Tom De Bie verovert de “B” – bigband onder leiding van Jan De Neve – zich een plaats in het concept van de “Lazy fridays”. Tesamen met haar gewonnen sérieux vormt dit bigbandproject voor de Kempense zangeres een heuse artistieke uitdaging. Echte bigband partituren had zij nog niet ter beschikking, ondanks haar ervaringen met blazerssecties.
Ook Tom De Bie, bekend van ondermeer ‘Idool’, die de jongste jaren met meerdere formaties, waaronder het Bare foot Jazz Trio, de Deinse podia betrad, mag op 5 april nog eens flink uithalen. Men houdt alvast zijn adem in.

Zelfs voorprogramma Al di Miseria zal stof doen opwaaien in de Brielpoort. Onder het motto “seks, drugs en opera” nemen vier prettig geschoolde muzikanten, onder wie Annebelle Dewitte uit Deinze, een loopje met alle misplaatste operette-ernst en kruiden zij klassiek met jazz, rock en ska. De band is aan een steile opgang bezig in Vlaanderen. Met hun selectie voor de ‘Nieuwe Lichting’ versierde het kwartet een live sessie op Studio Brussel en een tv-reportage in Magazinski OP12. Vorig jaar wonnen ze ook al de podiumprijs van de “Jonge Wolven 2012”.
“Die voorprogramma’s zijn voor ons een echt statement. We willen jong talent een podium geven. En als het uit de streek komt, is dat een pluspunt. Vaak volgen we hier onze intuïtie. Wisten we een jaar geleden veel dat Al di Miseria airplay zou kunnen krijgen op een nationale zender? Maar dat ze iets in hun mars hadden, dat voelden we wel aan”, vertellen de werkgroepleden Joren Blancquaert, Ariane Verstraete, Mattias Van Hoecke, Mathieu Van Luchene, Tom Vandaele, Bridi De Bruycker en Steven Van de Putte.

Tickets: 16 euro via www.cultuurschok.be, ticketphone 0475-76.51.43 en bij Esso De Witte (Gaversteenweg 307) en AD Delhaize (Gentsesteenweg 9).
Big Guest VIP-formule: 41 euro pp
– Gereserveerde plaats vooraan in de zaal (itt een ‘gewoon’ ticket)
– Meet & greet met Barbara Dex
– Receptie met CAVA, fingerfood en exquise hapjes (19u30-20u30)
– VIP-bar tijdens de pauze
– Meer informatie op de VIP–phone: 0476-37.42.30 en per mail: [email protected].
– VIP-kaarten kunnen ook besteld worden op www.cultuurschok.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...