De Brielpoort is de parel aan de kroon

JV-klok.indd

Na 17 jaar is het weer zover: Jacques Vermeire treedt terug op op de grond van zijn jeugd. Met familie in Deinze, De Pinte, Nazareth en Huise-Lozer spendeerde kleine Jacques alle schoolvakanties in de Leiestreek rond Deinze. En ook aan de talrijke optredens met Zaalshow 1 en 2 in de jaren 1989-1995 houdt hij tot vandaag vrienden over in de buurt.

De Brielpoort is daarom, samen met Schiervelde in Roeselare, de grootste parel aan de kroon van het voorjaarsluik van ‘5 voor 12’, de nieuwe zaalshow van Jacques Vermeire. Die tournee startte met overdonderend succes in het najaar en telt inmiddels meer dan 100 voorstellingen en tienduizenden enthousiaste bezoekers en laaiende critici:
– Nog steeds de beste smoelentrekker van het land! (Het Laatste Nieuws)
– Jacques is top! (Dag Allemaal)
– Weergaloze komiek die zijn fans veel te lang hebben moeten missen (Het Nieuwsblad)
– Hilarisch! (Adriaan Van den Hoof in De Morgen)
– De Leonard Cohen van de Vlaamse comedy (Bart Peeters in De Kruitfabriek)

Cultuurweekend Cultuurschok
Voor Cultuurschok is de organisatie van ‘5 voor 12’, de nieuwe zaalshow van Jacques Vermeire in de Brielpoort vanzelfsprekend. De bestuursleden, allen rond de 30 jaar oud, waren tieners ten tijde van ‘Meester, hij begint weer’. Cultuurschok is immers één van de pioniers van comedy in Deinze. Nog lang voor televisie het genre ontdekt had, bracht de Deinse cultuurvereniging toppers als Kamagurka, Nigel Williams en
Alex Agnew naar de Leiestad. Van 2004 tot 2010 organiseerde de vzw jaarlijks een paar comedy nights, in 2010 zelfs inclusief Comedy Contest, gewonnen door Nick Hollevoet, de huidige belleman van Deinze.
Jacques Vermeire terughalen naar de stad van zijn jeugd is dus ook voor Cultuurschok de verwezenlijking van een jeugddroom.

Stad Deinze lacht vrolijk mee Het OCMW verspreidt 12 vrijkaarten onder haar cliënteel. En ook de Stad Deinze zelf deelt een gulle lach en 10 duo-tickets met haar inwoners. Wie aanspraak wil maken op één van deze gratis kaarten, surft naar www.deinze.be/vrijkaarten.

De allerlaatste tickets zijn overigens te koop via 0900-44.044 en www.jacquesvermeire.be

[mapsmarker marker=”2″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...