Deinze luistert naar Guinese onderneemster

In samenwerking met het stadsbestuur van Deinze organiseert de lokale afdeling van UNIZO een zuiderse ontmoetingsavond. Eén van de sprekers is een onderneemster uit Guinee. Het gaat om één van de finalisten van de Womed Award Zuid, een prijs die markant om de twee jaar uitreikt aan een opmerkelijke onderneemster in een ontwikkelingsland.
UNIZO en markant hebben een eigen ontwikkelingsorganisatie, met name Trias. Centraal in de werking van Trias staat de versterking van boerenorganisaties en ondernemersverenigingen. Op die manier krijgen één miljoen ondernemende mensen in dertien landen toegang tot professionele bedrijfsdiensten, waardoor ze hun kleine onderneming rendabel kunnen maken.
Eén van de projecten van Trias in het West-Afrikaanse land Guinee is de versterking van de vrouwencoöperatie Coprakam, die gespecialiseerd is in de commercialisering van karité-boter. “We proberen van deze sector een hefboom te maken voor de vrouwenemancipatie in Guinee”, zegt Nancy Snauwaert die tijdens de ontmoetingsavond in Deinze de aanpak van Trias in detail zal toelichten.

Daarna vertelt Lieve Droogmans, nationaal voorzitster van markant, over haar reiservaringen in Guinee. Zij bezocht eind vorig jaar het land om er onder begeleiding van Trias een partnerschap met Coprakam op poten te zetten. Ter plaatse nam ze onder meer deel aan de verkiezing van de Womed Award Zuid.

Eén van de genomineerde vrouwen legt tijdens de ontmoetingsavond uit welke de kansen en bedreigingen zijn voor ondernemende vrouwen in Guinee. Op 27 maart wordt de Womed Award Zuid aan de uiteindelijke winnares overhandigd door Prinses Mathilde.

Ontmoetingsavond ‘Afrika onderneemt! Sterke ondernemers in Guinee’
Datum: donderdag 21 maart, van 19u30 tot 21u30
Locatie: Museum van Deinze en de Leiestreek, L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Meer informatie: www.triasngo.be

[mapsmarker marker=”6″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...